LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Nu ook te zien met Filmthuis:

Film

THE VIOLIN TEACHER

TUDO QUE APRENDEMOS JUNTOS
Sérgio Machado
 • BR
 • 2016
 • 100'
 • Portugees gespr.
 • Nederlands ond.
 • 5E WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Waargebeurd verhaal over een talentvolle violist die een groepje ongedisciplineerde studenten uit een Braziliaanse sloppenwijk transformeert in een getalenteerd symfonieorkest, dat inmiddels optreedt over de hele wereld.

  Als de violist Laerta zijn auditie verprutst voor het gerenommeerd symfonieorkest van São Paolo, moet hij gedwongen uitzien naar een andere baan. Het enige wat hij kan vinden is die van muziekleraar aan een school in een grote sloppenwijk.

  Met muziekonderwijs wordt daar geprobeerd kinderen een alternatief te geven voor een leven vol criminaliteit en drugsgebruik. De leerlingen zijn geen lieverdjes en bovendien is het onmogelijk alle onwillige invloeden buiten de deur te houden. Maar langzaam aan wint Laerte hun vertrouwen. Hij begint zijn klas klaar te stomen voor een belangrijk concert. De muziek smeedt een hechte band tussen hem en de kinderen. Twee jongens vallen op door hun uitzonderlijke talent. Een dramatische gebeurtenis versterkt hun onderlinge band.

  Bij het enthousiast maken van zijn leerlingen voor klassieke muziek herontdekt Laerte zijn eigen passie voor het spelen, die hij in de stress om een baan te vinden was kwijtgeraakt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

  Lázaro Ramos, Kaique de Jesus, Elzio Vieira

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!