LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

piano trio en neo bebop dubbelconcert

Jazz International Rotterdam presenteert:

OKABE FAMILY & XAVI TORRES TRIO

YOUNG VIP DOUBLE BILL
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met een pauze.

Young VIP tournee

Al sinds 1997 kiezen programmeurs van de beste jazzclubs van ons land elk jaar de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Deze talenten mogen op tournee als Young VIP's. Voor de tournee van 2017 kiezen zij voor de Okabe Family, het kwartet van altsaxofonist Genzo Okabe en voor de winnaar van de Dutch Jazz Competition pianist Xavi Torres met zijn Trio.

Okabe Family

Okabe Family is de band van de uit Japan afkomstige altsaxofonist Genzo Okabe. Vanuit zijn geboortestad Tokyo trok hij eerst naar Perugia en vervolgens naar Den Haag voor zijn studies klassieke saxofoon en jazzsaxofoon. Zijn muziek klinkt hedendaags en is tegelijk gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de vroege jazz uit New Orleans. Opvallend is zijn prachtige toon op zijn instrument. Tevens heeft het kwartet een meesterlijke Spaanse pianist in de gelederen: Miguel Rodriguez, de Young VIP van 2014! "Okabe’s compositions are excellent in terms of open-mindedness to unusual metre and harmony" (Jazz Japan).

Xavi Torres Trio

Het Xavi Torres Trio won afgelopen zomer de Sena Dutch Jazz Competition en is daarmee automatisch geselecteerd voor de Young VIPs Tour. Eerder wonnen Xavi en zijn trio al twee Keep An Eye Awards en speelden ze op het North Sea Jazz Festival. Het trio van de uit Spanje afkomstige, klassiek onderlegde pianist Xavi Torres Vicente debuteerde sterk met het album Skyline. Opwindend trio-spel met een eigen verhaal, waarbij avontuur, spelplezier en toewijding op hoog niveau doorklinken. "Lyrisch, technisch en ritmisch superieur met veel muzikale potentie en één adem van energie en samenspel. Harmonisch eigenzinnig, met heel veel spelplezier en een spannend en verrassend eigen verhaal", aldus de vakjury van de Dutch Jazz Competition.

Bezettingen:

Okabe Family:
Genzo Okabe - altsax
Miguel Rodriguez - piano
Steven Willem Zwanink - bas
Francesco De Rubeis - drums

Xavi Torres Trio:
Xavi Torres - piano
Vic Moliner - bas
Joan Terol - drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!