LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

PROGRAMMA

Kinderen

Muziek

Muziekfilm

Nederlandse premières

FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

wo 23 t/m zo 27 aug

Van 23 tot en met 27 augustus 2017 ademt LantarenVenster vijf dagen lang Latijns-Amerika!

Cuba in transitie

De tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam heeft een speciale focus op Cuba: het oude Cuba en het nieuwe - een Cuba in transitie. We vertonen onvergetelijke Cubaanse klassiekers en waardevolle recente films. Er komen bijzondere Cubaanse gasten naar Rotterdam. In de foyer is een doorlopende tentoonstelling van Cubaanse filmaffiches te zien en zowel in de films als live in de foyer en in de concertzaal is volop Cubaanse muziek te beluisteren!

Film

Festival Latino Americano Rotterdam presenteert een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 42 films. De focus in het filmprogramma ligt op Cuba in transitie. In vier lijnen wordt deze focus zichtbaar gemaakt: Starring Sound, films waarin geluid de hoofdrol speelt; Passion and Desire, over normen en waarden omtrent ‘verboden verlangens’; On the Move, over grenzen overgaan en verleggen; en Music & More, films over de wederzijdse invloed van muziekstromingen. In diverse FLAR-talks worden deze thema’s nabesproken in de filmzaal met makers en deskundigen.

Muziek

Het muzikale programma brengt inspirerende en opzwepende muziek! Donderdagavond is omgedoopt tot Mexicaanse cumbia-avond met de band Kumbia Boruka. De roots van deze band liggen in de Mexicaanse stad Monterrey, de bakermat van de Mexicaanse cumbia-stijl. Op zaterdagavond staat er een te gekke Cubaanse feestband op het podium: Tomi y su Timba Light, een van Europa’s beste moderne salsabands. Het festival sluit op zondagavond af met niemand minder dan de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle. Zijn trio, bestaande uit drie Cubanen, speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbijkomen. Niet voor niets zijn de bands Tomy y su Timbalight en Ramón Valle uitgenodigd: de muziek sluit prachtig aan bij het thema van het festival: Cuba in transitie.

Laat je van 23 tot en met 27 augustus onderdompelen in een veelzijdig Latijns-Amerika, op de Wilhelminapier in Rotterdam!

festivallatinoamericano.nl

Historie
In de jaren negentig vond het feestelijke Festival Latino Americano de Cine y Literatura diverse malen plaats in LantarenVenster aan de Gouvernestraat. Daarna is het Latin American Film Festival jarenlang met veel succes georganiseerd in Utrecht. Dit jaar de tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam in LantarenVenster.

Lees alles over de eerste editie in 2016.

Vandaag

Nieuws

TWEE STAGIAIRS GEZOCHT

Kom jij ons productieteam of ons marketingteam versterken? Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!