LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding
  • Terugblik Festival Latino Americano Rotterdam

FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

wo 23 t/m zo 27 aug

LantarenVenster presenteert de tweede editie van het Festival Latino Americano Rotterdam!

Na een fantastische start in 2016 ademt LantarenVenster van 23 tot en met 27 augustus 2017 opnieuw vijf dagen lang Latijns-Amerika.

Met ruim dertig filmvertoningen, drie concerten en een doorlopend randprogramma met feesten, diverse talkshows, dans, dj’s en vele interessante gasten brengen we de Latijns-Amerikaanse sfeer naar de Wilhelminapier.

Film

Van Haïti tot Argentinië, van Mexico tot Uruguay: het filmprogramma toont de diversiteit van het continent. Met zowel interessante commerciële films als de kleinere arthouse-films uit en over Latijns-Amerika. Met vorig jaar spraakmakende titels als Quilapayún, más allá de la canción (Chili), Aquarius (Brazilië) en Desde allá (Venezuela).

Muziek

Latijns-Amerika kent een enorme verscheidenheid aan muzikale genres en stijlen. Het festival presenteert deze en laat LantarenVenster uit zijn voegen barsten op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Vorig jaar stonden onder anderen op het podium een uitverkocht La-33 (Colombia), Alfredo Rodríguez (Cuba), Flavia Coelho (Brazilië/SP) en Conjunto Papa Upa (Venezuela/GB/NL).

Festival Latino Americano Rotterdam is het enige festival in Nederland waar Latijns-Amerikaanse muziek en film elkaar ontmoeten. Het volledige programma wordt in juni bekend gemaakt.

Geschiedenis

In de jaren negentig vond het feestelijke Festival Latino Americano de Cine y Literatura diverse malen plaats in LantarenVenster aan de Gouvernestraat. Daarna is het Latin American Film Festival jarenlang met veel succes georganiseerd in Utrecht. Dit jaar de tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam in LantarenVenster.

Lees alles over de eerste editie in 2016.

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

FILM IN DE MEIVAKANTIE

Familiefilms en knutseltafel! Op Koningsdag gaan we open vanaf 15:30 uur. Lees meer

STAGIAIR FILM GEZOCHT

Van 15 augustus of 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Lees meer

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!