LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

PROGRAMMA

Fiesta!

Film - docu

Film - fictie

Kids

Muziek

Muziek - foyerconcerten

Openluchtfilms

FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

Deze voorstelling is verlopen

Van 23 tot en met 27 augustus 2017 ademt LantarenVenster vijf dagen lang Latijns-Amerika!

Bekijk het blokkenschema:
Blokkenschema FLAR

De Cinevillepas is geldig tijdens het festival.

Cuba in transitie

De tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam heeft een speciale focus op Cuba: het oude Cuba en het nieuwe - een Cuba in transitie. We vertonen onvergetelijke Cubaanse klassiekers en waardevolle recente films. Er komen bijzondere Cubaanse gasten naar Rotterdam. In de foyer is een doorlopende tentoonstelling van Cubaanse filmaffiches te zien en zowel in de films als live in de foyer en in de concertzaal is volop Cubaanse muziek te beluisteren!

Festival Latino Americano Rotterdam schetst een breed beeld van Latijns-Amerika. We zien de bekende clichés zoals tropische stranden, favelas, Mariachi’s en de drugsbazen. Maar er is méér en FLAR wil juist laten zien dat Latijns-Amerika overwegend bestaat uit mensen zoals jij en ik. Mensen die verlangen naar liefde, mensen die grenzen opzoeken en verleggen, maar ook mensen met een missie, mensen die samenleven met migranten en mensen die heel erg graag muziek maken of ernaar luisteren.

Muziek

Het muzikale programma brengt inspirerende en opzwepende muziek! Donderdagavond is omgedoopt tot Mexicaanse cumbia-avond met de band Kumbia Boruka. De roots van deze band liggen in de Mexicaanse stad Monterrey, de bakermat van de Mexicaanse cumbia-stijl. Op zaterdagavond staat er een te gekke Cubaanse feestband op het podium: Tomi y su Timba Light, een van Europa’s beste moderne salsabands. Het festival sluit op zondagavond af met niemand minder dan de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle. Zijn trio, bestaande uit drie Cubanen, speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbijkomen.

Laat je van 23 tot en met 27 augustus onderdompelen in een veelzijdig Latijns-Amerika, op de Wilhelminapier in Rotterdam!

festivallatinoamericano.nl

Tip: tentoonstelling Sebastião Salgado

Combineer Festival Latino Americano Rotterdam met een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum. Op vertoon van je FLAR-kaartje ontvang je € 3 korting op de tentoonstelling Genesis van Sebastião Salgado in het Nederlands Fotomuseum. Tevens ontvang je op vertoon van je toegangsbewijs van de Sebastião Salgado-tentoonstelling € 3 korting op een FLAR-kaartje naar keuze. Let op: deze korting is alleen aan de kassa te verkrijgen, niet online.

De Cinevillepas is geldig op het festival!

Blokkenschema FLAR

Historie
In de jaren negentig vond het feestelijke Festival Latino Americano de Cine y Literatura diverse malen plaats in LantarenVenster aan de Gouvernestraat. Daarna is het Latin American Film Festival jarenlang met veel succes georganiseerd in Utrecht. Dit jaar de tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam in LantarenVenster.

Lees alles over de eerste editie in 2016.

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!