LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

rhythm ‘n blues, roots, rock ‘n roll

THE PALADINS

SUPPORT: THE RAGTIME WRANGLERS
Deze voorstelling is verlopen

De zaal gaat open om 20.00 uur. Het is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

The Paladins komen eindelijk weer naar Rotterdam! Deze helden uit San Diego, Californië toeren al sinds de jaren tachtig en speelden in het verleden Nighttown meerdere keren plat.

Het begon voor The Paladins allemaal toen de middelbare schoolvrienden Dave Gonzalez en Thomas Yearsley de band begonnen eind jaren zeventig. Met hun oldschool-benadering van rockabilly, R&B en blues maakten ze al gauw indruk in Californië en daarbuiten.

Het grote succes kregen ze met hun platen bij het beroemde Alligator Records. De eerste daarvan - The Paladins uit 1986 - werd door niemand minder dan Kim Wilson van The Fabolous Thunderbirds geproduceerd. Een tijd lang was het rustig rondom The Paladins omdat Dave Gonzalez zich richtte op zijn andere band The Stone River Boys. Maar na een reünieconcert in 2011 op het Ink & Iron Festival in Californië heeft het trio de draad gelukkig opgepakt en zijn ze vanavond weer in Rotterdam te bewonderen.

Support: The Ragtime Wranglers

20:15 - 20:45 | The Ragtime Wranglers
21:00 | The Paladins

Bezetting:
Dave Gonzalez - zang, gitaar
Thomas Yearsley - bas
Brian Fahey - drums

Vandaag

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!