LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

vocale jazz

YOUN SUN NAH

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met alleen zitplaatsen.

Meer dan twee jaar na haar laatste Europese tournee komt de Koreaanse jazzzangeres Youn Sun Nah dit jaar terug naar Europa, met een gloednieuw album op zak. De nieuwe muziek zal ze in LantarenVenster presenteren tijdens haar eerste concert ooit op Nederlandse bodem. En dat werd tijd ook, want inmiddels gaf Youn Sun Nah in zes opeenvolgende jaren meer dan vijfhonderd concerten. Ook bracht ze drie albums uit, waarvan er twee een gouden status behaalden in Frankrijk en Duitsland.

Youn (1969) stamt uit een muzikaal gezin. Na een studie Frans ging ze naar Parijs om chansons te leren. Ze verlegde haar aandacht naar jazz, maar maakte ook een popalbum dat een bestseller werd in haar geboorteland. Op haar door bassist Lars Danielsson geproduceerde cd Voyage (ACT, 2009) komt de zangeres zeer overtuigend over. Naast Danielsson speelden onder anderen ook gitarist Ulf Wakenius en trompettist Mathias Eick mee. Deze voorzagen Youns kristalheldere stem van een passende avontuurlijke begeleiding in een repertoire dat de voor de hand liggende standards vermijdt, maar focust op eigen composities en liedjes van Egberto Gismonti en Tom Waits. Na Voyage bracht ACT in 2013 het album Lento uit, in 2014 gevolgd door Same Girl.

Deze diva uit de Zuid-Koreanse hoofdstad Seoul houdt er een bijzondere zangstijl op na. Ze heeft het unieke vermogen om elk nummer een onverwachte draai te geven, vol lef, emotie en passie. Het publiek hangt steevast aan haar lippen. Dat is ook geen verrassing, gezien haar staat van dienst. Youn Sun Nah toerde wereldwijd, en gaf concerten op grote jazzfestivals als Montreal, Marciac, Monterey en Montreux. We kunnen haar nu eindelijk eens in Nederland aan het werk zien.

"It is a pleasure to hear a young jazz singer take chances; risking exposure with sparse, skeletal, accompaniments." (All About Jazz)

Youn Sun Nah – vocals
Jamie Saft – piano, Hammond organ, Fender Rhodes
Brad Jones – upright bass
Clifton Hyde – guitars
Dan Rieser – drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!