LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

MELINGO

ANDA
Deze voorstelling is verlopen

Straatmuzikant, punkrocker, jazzklarinettist, tangovernieuwer, flamboyante crooner, smartlapzanger, multi-instrumentalist en componist; de Argentijn Daniel Melingo is een mythische figuur uit de Argentijnse alternatieve scene. Loco, zo wordt Daniel Melingo wel eens genoemd, want wat hij met tango doet, is soms echt té gek. Hij speelt met de wetten van het genre, en is een razende avonturier die de tango nuevo verder meeneemt richting het onbekende.

Als geboren en getogen Porteño (inwoner van Buenos Aires) voelt hij als geen ander de melancholie, de tristesse aan, die eigen is aan tango. Zijn muziek roept dromen, cinemabeelden en avontuurlijke romans op. Ver weg van een klassieke tango is de zijne ruw en vervallen. Zijn 'vuile' tango leverde hem al de bijnaam de Argentijnse Tom Waits op. Melingo maakt atmosferische melodieën, met glinsteringen van blues en tango en flarden van bossa nova en candombe. Dompel je onder in zijn surrealistische wereld.

Daniel Melingo gaf op 3 mei 2012 een bijzonder concert in LantarenVenster, in het kader van het Tango Transformations festival. Het prachtige nieuwe album Anda, ook weer op het label World Village, was de reden hem na vijf jaar opnieuw terug te vragen voor een concert in LantarenVenster. Het enige Nederlandse concert op deze albumrelease tournee.

"Melingo heeft met dit album een diaspora in twee aktes gemaakt over de verspreiding van de tango over de hele wereld. Een verhaal dat in muziek verteld wordt en waarbij we de tango tegenkomen in Japan en in China. … zo fijn klinkende album, waarin de meester van de tango opnieuw steeds weer andere wendingen laat horen van deze muziek. Dit zesde album in twintig jaar laat horen dat de tango nog steeds een uitdaging is voor Daniel Melingo." (8weekly.nl/Joost Festen)

"Melingo mag dan zijn wilde haren hebben weggemoffeld onder capuchon, hoed of tulband, zijn stembanden zijn nog even rafelig als voorheen en zijn avontuurlijkheid van geest is ongebroken." (Ton Maas, MixedWorldMusic)

Bezetting:
Daniel Melingo: zang, klarinet
Patricio Cotella: contrabas, zang
Rodrigo Guerra: gitaar, zang
Lalo Zanelli: piano, zang

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!