LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

Rotterdamse Schouwburg, North Sea Round Town, BIRD, Motel Mozaïque Concerts, Rotown en LantarenVenster presenteren:

ELZA SOARES

THE WOMAN AT THE END OF THE WORLD
Deze voorstelling is verlopen

Er zijn alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa.

Locatie: LantarenVenster

Let op: het concert van Elza Soares is om productionele redenen verplaatst naar LantarenVenster.

Dit is een concert met staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon. Zaal open 19:30 uur. Aanvang concert 20:30 uur.

Met bijna zeven decennia aan albums en optredens achter haar naam, wordt de Braziliaanse protestzangeres Elza Soares bewierookt als de Grande Dame van de sambamuziek.

Tijdens haar lange roerige levensloop is Soares een uitgesproken stem gebleven tegen onrecht en onderdrukking, met betrekking tot ras, geslacht, seksuele voorkeur en klasse. Voor haar aangrijpende 34ste album Mulher do fim do mundo (The Woman at the End of the World), verliet Soares haar geliefde Rio de Janeiro om met sleutelfiguren uit São Paulo's samba sujo (dirty samba)-scene samen te werken.

Samen hebben ze een meesterwerk afgeleverd dat de vuistregels van Braziliaanse muziek dapper aan de laars lapt: avant-garde, rock, noise, jazz, soul, dub en funk, vervlochten met de rijke historie van samba. Door de jaren is Soares als artiest alleen maar scherper en innovatiever geworden, een icoon die de grenzen van samba - de muziek die door haar aderen stroomt - verlegt naar onbekende contreien.

"Overdonderend, overweldigend en op elk moment bedwelmend." - Gonzo Circus over Elza Soares op Le Guess Who?

"Wie bij samba denkt aan gezellig heupwiegen in cocktailsferen zit hier flink mis, want Soares maakte een rauw en experimenteel conceptalbum waarin haar oude, donkere stem maximaal wordt ondersteund." - 3voor12

"Elza Soares vertolkt samba sujo, zoals het daar heet. Smerige samba. Samba van de straat, met rouwrandnagels. Echte samba, zoals samba bedoeld was en die ergens over gaat." - de Volkskrant

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!