LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

DJANGO

Etienne Comar
 • FR
 • 2017
 • 117'
 • Frans, Engels, Duits, Roemeens gespr.
 • Nederlands ond.
  • let op met kinderen tot 12 jaar
  6E WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Frankrijk in 1943, tijdens de Duitse bezetting. Elke avond betovert gitarist en componist Django Reinhardt met zijn gipsy swing, muziek vol leven en humor, het Parijse publiek.

  Terwijl veel andere Sinti worden vervolgd en vermoord in concentratiekampen, lijkt Django veilig te zijn vanwege zijn populariteit. Totdat de vertegenwoordigers van de nazi-propagandamachine hem opdragen op tournee gaan naar Duitsland om te spelen tegen de Amerikaanse 'negro music'. Django Reinhardt weigert.

  Een Parijse toegewijde helpt hem, zijn zwangere vrouw en zijn moeder onder te duiken en in een dorp in de buurt van de Zwitserse grens te komen. Hier ontmoet hij de leden van zijn uitgebreide familie, die ook op de vlucht zijn. Wanneer hij het meer van Genève probeert over te steken met zijn vrouw en moeder, zitten de nazi's hen dicht op de hielen.

  In zijn regiedebuut portretteert Etienne Comar een onconventionele kunstenaar en vrije geest, wiens leven net zo geïmproviseerd is als zijn muziek. Geconfronteerd met de vraag of hij zijn kunst voor politiek kan misbruiken, moet hij een existentiële beslissing nemen.

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!