LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

moderne jazz

JAKOB BRO TRIO

MET THOMAS MORGAN & JOEY BARON
€ 17,-
do 19 okt | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

De Deense gitarist Jakob Bro, door het gezaghebbende jazztijdschrijft Downbeat gerekend tot de "Coolest Things in Jazz Today", speelde eerder bij Paul Motian en Tomasz Stanko. Ook werkte hij op zijn albums samen met saxofonist Lee Konitz en gitarist Bill Frisell.

Met de release van het album Balladeering in 2009 brak Bro internationaal door als componist en bandleider. Dit album was het eerste van de trilogie Balladeering-Time-December Song, met Konitz als spilfiguur. De trilogie wordt beschouwd als een van de belangrijkste Deense jazzstukken in het laatste decennium.

Jakob, geprezen om zijn gelaagde spel en ruimtelijke klank, is dit najaar weer op tournee met zijn eigen trio, waarvan eind 2016 het album Streams verscheen, Bro’s tweede op ECM Records. Contrabassist Thomas Morgan is Bro’s muzikale metgezel sinds meerdere jaren - zowel op het podium als in de studio - en meesterdrummer Joey Baron kennen we maar al te goed van zijn geweldige subtiele drumspel bij onder andere Bill Frisell en John Zorn.

“Wat een gitaarfenomeen blijft de Deense gitarist Jakob Bro toch!” - WrittenInMusic

“Bro’s clouds of sound touch states of being that music rarely reaches.” - JazzTimes

Bezetting:
Jakob Bro - gitaar
Thomas Morgan - bas
Joey Baron - drums

Vandaag

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!