LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

moderne jazz

COLIN VALLON TRIO

DANSE
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

De Zwiterse pianist Colin Vallon is één van de grootste talenten uit de Zwitserse jazzscene. Zijn spel wordt geroemd om de combinatie van lyriek en avontuur. Vorig jaar gaf hij samen met Jeroen van Vliet een concert op festival November Music. Het jaar daarvoor deed hij concerten in Nederland met zangeres Elina Duni, met wie hij ook opnam voor het ECM label. Daarnaast werkte hij aan de zijde van onder meer Tom Harrell, Tyshawn Sorey, Erik Truffaz en Kenny Wheeler.

Voor zijn eigen trio laat hij zich omringen door contrabassist Patrice Moret en de beloftevolle drummer Julian Sartorius. Het nieuwste album Danse is de derde release van dit trio op het prestigieuze ECM-label. De composities zijn minimalistisch opgebouwd met veel ruimte voor stilte en subtiliteit. Lyrische muziek die zowel liefhebbers van jazz als klassiek aanspreekt.

"Het zou heel terecht zijn als Danse, het nieuwe album van de Zwitserse pianist Colin Vallon, nu eindelijk eens de grote Europese doorbraak zou zijn. Danse is een intens en erg fraai album dat maar weer eens heel duidelijk maakt hoe uitzonderlijk Vallon is... Danse is een erg interessant album omdat het eens te meer aangeeft dat Vallon een groot talent is en zijn trio van wereldse klasse is." (Written in Music)

"Bij het luisteren naar Le vent valt al snel de vergelijking te trekken naar andere pianisten van het label, zoals Tord Gustavsen of Marcin Wasilewski... Veel van de stukken zijn vrij minimalistisch opgebouwd. Toch ontvouwen deze zich echter vaak als nummers die het beluisteren waard zijn… Veel rust, een mooie melodie en je blijft bijna ademloos luisteren… Dankzij de stilte en de subtiele stijl weet Vallon met zijn trio een sfeer te creëren die het op rustige, nachtelijke momenten uitstekend zal doen." (Jazzenzo over het album Le vent, ECM Records)

Bezetting:
Colin Vallon - piano
Patrice Moret - contrabas
Julian Sartorius - drums

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!