LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz, latin, salsa, afro-beat & boogaloo

NEW COOL COLLECTIVE

€ 18,- | excl. € 1 transactiekosten per ticket
do 28 dec | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van de eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn. Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getoerd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan en Lowlands in Nederland. Jazzdance is voorbijgegaan, maar ‘New Cool’ heeft een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek.

Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden, is in 2016 het meest recente album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop de band de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder andere bekend van enkele jarentachtighits.

Momenteel zit New Cool Collective in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord. Dit is het achttiende album van de band. De release staat gepland op 24 november. Met dit nieuwe materiaal komt de achtkoppige band weer naar LantarenVenster om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor één groot dansfeest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt.

"Een superstrakke, heel plezierige smerige bende." (Het Parool)

"Het allerbeste komt de subliem groovende band tot zijn recht als je er zelf bij bent… Eén groot feest." (De Volkskrant)

Bezetting:
Benjamin Herman - altsax
David Rockefeller - trompet
Rory Ronde - gitaar
Willem Friede - piano, keyboards
Leslie Lopez - bas
Joost Kroon - drums
Frank van Dok - percussie
Jos de Haas - percussie

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!