LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

0,03 SECONDE

Suzanne Raes
 • NL
 • 2017
 • 90'
 • Nederlands gespr.
  • niet schadelijk / alle leeftijden
  4E WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Kijk op Picl

  0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden.

  De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

  Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend. De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terwijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud.

  Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.

  ★★★★ NRC
  "0,03 seconde gaat over de obsessieve gedrevenheid van de topsport, en hoe dat toch niet per se volstaat."

  ★★★★ de Volkskrant
  "Dat topsport geen relativering verdraagt, werd zelden zo fraai in een dialoogje gevat. Raes laat zien dat het drama in de topsport meer behelst dan alleen winst of verlies."

  ★★★★ AD
  "Visueel aantrekkelijke film ontstijgt de televisiedocumentaire en het doordachte sounddesign maakt de belevingswereld van de sporters bijna voelbaar."

  Deze voorstelling hoort bij:

  Docs Docs

  Docs

  Evenals:

  • Liefde is aardappelen
  • Instant Dreams
  • We Margiela
  Toon alle 96 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  STAGIAIRS GEZOCHT!

  Vanaf februari 2018: stage marketing & communicatie en stage programma & productie Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!