LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

modern creative, jazzrock, fusion

DONNY MCCASLIN GROUP

Deze voorstelling is verlopen

Donny McCaslin is één van de best bewaarde geheimen in de moderne jazz. Hij begon zijn carrière bij vibrafonist Gary Burton, en speelde daarna onder meer bij Steps Ahead en in het orkest van Maria Schneider. Ook werkt hij samen met Antonio Sànchez, David Binney, Scott Colley, en Danilo Pérez.

Vorig jaar verraste de tenorsaxofonist door de samenwerking met David Bowie op diens laatste indrukwekkende album Blackstar. Bowie ontdekte McCaslin, nadat hij hem op aanraden van Maria Schneider had zien spelen in de 55 Bar in New York. Donny en zijn band vormden de spil van de emotionele laatste opnames van David Bowie. Eind vorig jaar bracht hij het album Beyond Now uit, een postuum eerbetoon aan Bowie.

McCaslin staat bekend om zijn progressieve fusion sound, voor het eerst horen op het album Perpetual Motion. Op latere albums als Casting for Gravity en Fast Future kreeg de mix tussen jazz en electronics nog meer vorm. Donny McCaslin gaf al twee keer eerder een concert in LantarenVenster, en vorig jaar was hij in Rotterdam voor een indrukwekkend en veel geroemd concert op North Sea Jazz.

Bezetting:
Donny McCaslin - tenorsax
Jason Lindner - keyboards
Jonathan Maron - bas
Zach Danziger - drums
Jeff Taylor - zang

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!