LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

THE SENSE OF AN ENDING

Ritesh Batra
 • GB, VS
 • 2017
 • 108'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
  • grof taalgebruik
  LAATSTE WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Intelligent, Brits drama gebaseerd op het gelijknamige, met een Booker Prize bekroonde boek van de gerenommeerde Britse schrijver Julian Barnes, in Nederland uitgebracht met de titel Alsof het voorbij is.

  Tony Webster (Jim Broadbent) is een introverte man op leeftijd, die een rustig en teruggetrokken leven leidt in Zuid-Londen. Hij is al jaren geleden gescheiden en leeft in gespannen afwachting van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Wanneer na decennia geen contact gehad te hebben zijn grote jeugdliefde Veronica (Charlotte Rampling) onverwachts opduikt, wordt Tony gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan en de pijnlijke consequenties van zijn beslissingen uit lang vervlogen tijden onder ogen te zien.

  De regie van The Sense of an Ending is in handen van de uit India afkomstige regisseur Ritesh Batra, die internationaal doorbrak met zijn veelvuldig bekroonde speelfilmdebuut The Lunchbox.

  ★★★★ AD
  “Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke cast doet de rest.”

  ★★★★ Trouw
  “Batra slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.”

  ★★★1/2 De Filmkrant
  “Want zelfs als je het boek kent, weet de film zo de nieuwsgierigheid in de personages nieuw leven in te blazen."

  VARA gids
  “Een gewaagde opgave, het verfilmen van het complexe en alom gelauwerde boek The Sense of an Ending (2011) van Julian Barnes. Regisseur Ritesh Batra deed het – zeer geslaagd.”

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!