LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

FESTIVAL CINÉMA ARABE 2017

Deze voorstelling is verlopen

Festival Cinéma Arabe, het podium voor Arabische film in Nederland, vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije.

Het festival opent met de Nederlandse première van The Nile Hilton Incident, die eerder dit jaar werd bekroond met de Grote Juryprijs op het Sundance Film Festival. In deze spannende thriller noir schetst regisseur Tarik Saleh de cultuur van corruptie, machtsmisbruik en nepotisme binnen de Egyptische politie aan de vooravond van de volksopstand van 2011; en vindt daarin de verbluffend realistische setting voor een moordintrige die naar de hoogste kringen leidt.

Door de ogen van filmmakers uit een zeer diverse en dynamische regio biedt Cinéma Arabe een andere blik op het leven in de Arabische wereld: de blik van binnenuit. Cinéma Arabe wil zo bijdragen aan een evenwichtiger beeldvorming over de Arabische wereld en de Arabische diaspora, in het bijzonder in Nederland.

Terugkerende thema’s in de programmering zijn de gevolgen van politieke onrust, oorlog en bezetting, migratie en identiteit en family matters en de positie van vrouwen. De meeste films zijn buiten het festival niet in Nederland te zien - terwijl sommige films niet vertoond mogen worden in het land van herkomst.

Sinds 2013 is Cinéma Arabe een jaarlijks festival. Cinéma Arabe is een initiatief van stichting Sphinx Art Productions.

Vandaag

Nieuws

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

STAGIAIRS GEZOCHT!

Vanaf februari 2018: stage marketing & communicatie en stage programma & productie Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!