LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

fingerstyle gitaar

ANDY MCKEE

THE NEXT CHAPTER TOUR
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen en met een pauze.

Amerikaanse fingerstyle gitarist Andy McKee komt in september van dit jaar naar Nederland voor een serie van zes shows. De jonge akoestische gitarist uit de stal van Tommy Emmanuel, onderscheidt zich door zijn virtuoze percussieve speelstijl en melodieuze songs.

Het spel van Andy McKee is niet alleen auditief maar ook visueel spectaculair. De onnavolgbare wijze waarop hij, met gebruik van verschillende tunings, tapping, capos en zijn kenmerkende tweehandentechniek en percussieve aanslag zijn gitaar inzet als een volledig orkest leidde op Youtube tot een score van tussen de vijf en vijftig miljoen views. En het onderstreept zijn status als een van de meest unieke en invloedrijke gitaristen van dit moment.

Na vijf studioalbums bracht McKee in 2016 zijn eerste live album uit. Met de release van Live Book is McKee de eerste signing op CPG Sounds, het label van Tommy Emmanuel. “Het is een eer om onderdeel te zijn van zijn label. Toen ik Tommy vijftien jaar geleden voor het eerst hoorde was ik sprakeloos en dat ben ik nog steeds”, zegt McKee die afgelopen jaar met Tommy Emmanuel door Azië, Europa, Australië en de Verenigde Staten tourde.

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!