LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

gipsy blues

HAZMAT MODINE

EXTRA DELUXE SUPREME
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

Een unieke, grote bezetting, met onder meer mondharmonica, sousafoon, gitaar, drums, trombone en saxofoon. De nooit eerder vertoonde combinatie van Amerikaanse muziek met Oost-Europese invloeden en fanfare. Deze elementen maakten het New Yorkse octet Hazmat Modine een fenomeen. De band staat onder leiding van de virtuoze mondharmonicaspeler Wade Schuman.

In 2006 kreeg de band wereldwijd lovende recensies voor hun debuutalbum Bahamut. Later volgden een album met de Afrikaanse Gangbé Brass Band, Natalie Merchant en het Kronos Quartet, een live-album en hun laatste album Extra-Deluxe-Supreme, waarop weer prachtig nieuw materiaal te horen is.

Hun muziek is geïnspireerd door de Amerikaanse muziek van de jaren twintig en dertig tot aan de vroege jaren zestig en is het beste te omschrijven als een melting pot van vroege blues, swing, balkan, klezmer, New Orleans rhythm ‘n’ blues, gospel, Jamaïcaanse rocksteady en rock & roll. De band speelt blues zoals je die in een bordeel in New Orleans zou hebben aangetroffen. Maar alleen als die stad aan de Zwarte Zee had gelegen en gerund werd door zigeuners. Dan weet je het wel, dit wordt geen gewone avond! Gipsy-blues extraordinaire.

Hazmat Modine toert al meer dan tien jaar intensief over de gehele wereld, van Nieuw-Zeeland tot aan Brazilië, en alles daartussen. Dit is het enige Nederlandse concert op deze tournee.

"Je wordt in deze muziek meegesleurd, terwijl je tegelijkertijd met open mond naar de geniale constructies van de composities zit te luisteren. Intiem, subtiel, stevig, prettig rammelend, en dat allemaal bijna een uur lang. Een heerlijke cd, die je niet snel meer loslaat en die na een tijdje toch behoorlijk onder je huid kruipt. Een verslavende feestplaat." - Rootstime.be

Bezetting:
Wade Schumann - diatonische harmonica, gitaar, banjitar, zang
Erik Della Penna - zang, banjo, gitaar
Reut Regev - trombone
Joseph Daley - sousafoon
Tim Keiper - percussie, drums
Steve Elson - baritonsax, tenorsax, klarinet, fluit, duduk
Michael Gomez - gitaren, banjitar, steel guitar
Pamela Fleming - trompet, bugel

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!