LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

gospel

THE COMO MAMAS

€ 16,-
do 09 nov | 20:30
KOOP KAARTEN

The Como Mamas is een van de laatste aanwinsten van de Daptone-familie en bestaat uit drie vrouwen uit Como, Mississippi. Al sinds hun kindertijd zingen ze samen gospel in de lokale kerk. Nog niet zo lang geleden werden ze bij toeval ontdekt door de Amerikaanse documentairemaker Michael Reilly, die in het diepe zuiden was om een documentaire te maken over lokale muzikanten aldaar.

Op hun debuutalbum Get an Understanding zijn maar drie instrumenten te horen: de rauwe en raspende, krachtige stem van Esther Mae Smith, het diepe en rustgevende stemgeluid van Angela Taylor en de pit en energie in de stem van Della Daniels. Afzonderlijk van elkaar hebben de dames al een dijk van een stem, maar wanneer hun stemmen samenkomen ontstaat er iets fenomenaals.

Hun harmonieën zijn zo rijk en krachtig dat je een begeleidingsband geen moment mist wanneer je The Como Mamas live hoort zingen. Toch zullen er vanavond ook enkele bandleden meekomen.

Gospel vormt samen met stijlen als blues en jazz, de basis van rhythm&blues en soul. Toen het genre opkwam begin twintigste eeuw werd de muziek even bestempeld als duivels. Pleitbezorger Thomas A. Dorsey (1899-1993) zorgde ervoor dat gospel alsnog werd omarmd door de kerk.

Vandaag

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!