LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

gospel

THE COMO MAMAS

Deze voorstelling is verlopen

The Como Mamas is een van de laatste aanwinsten van de Daptone-familie en bestaat uit drie vrouwen uit Como, Mississippi. Al sinds hun kindertijd zingen ze samen gospel in de lokale kerk. Nog niet zo lang geleden werden ze bij toeval ontdekt door de Amerikaanse documentairemaker Michael Reilly, die in het diepe zuiden was om een documentaire te maken over lokale muzikanten aldaar.

Op hun debuutalbum Get an Understanding zijn maar drie instrumenten te horen: de rauwe en raspende, krachtige stem van Esther Mae Smith, het diepe en rustgevende stemgeluid van Angela Taylor en de pit en energie in de stem van Della Daniels. Afzonderlijk van elkaar hebben de dames al een dijk van een stem, maar wanneer hun stemmen samenkomen ontstaat er iets fenomenaals. Hun harmonieën zijn zo rijk en krachtig dat je een begeleidingsband geen moment mist. Toch zullen er vanavond ook enkele bandleden meekomen. The Como Mamas presenteren de muziek van hun nieuwe album Move Upstairs dat in mei uitkwam op Daptone Records.

"The result is an album of raw soulful traditional gospel like you’ve never heard before. Angelia growls the lead on “Move Upstairs,” which shuffles down the line like a freight train. On the flip, Della “counts her blessings” over a grinding four minutes of gospel-funk. Amen, sisters." - Daptone Records

"...een album dat de ziel diep zal raken." - WrittenInMusic.com

Gospel vormt samen met stijlen als blues en jazz, de basis van rhythm&blues en soul. Toen het genre opkwam begin twintigste eeuw werd de muziek even bestempeld als duivels. Pleitbezorger Thomas A. Dorsey (1899-1993) zorgde ervoor dat gospel alsnog werd omarmd door de kerk.

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!