LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

ARUÁN ORTIZ TRIO

HIDDEN VOICES
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

Aruán Ortiz’ album Hidden Voices biedt voor elk wat wils, maar is tegelijkertijd compromisloos. Voor elk wat wils omdat er zowel invloeden van Ornette Coleman, Thelonious Monk, klassiek, avant-garde en zijn Cubaanse jeugd in doorklinken. Compromisloos omdat hij zich al die geluiden eigen maakt en tot een nieuw, dynamisch geheel smeedt.

In Ortiz’ werk botsen verschillende werelden en dat is niet zo vreemd; opgegroeid in Santiago de Cuba woont de pianist/violist/componist sinds 2008 in de New Yorkse wijk Brooklyn, op de stoep van de stad die zoveel jazzlegendes voortbracht. Ortiz (1973) werd door DownBeat Magazine al omschreven als "een van de veelzijdigste en spannendste pianisten van zijn generatie", en zijn prijzenkast is zich snel aan het vullen. Live experimenteert en improviseert hij graag met zijn supertrio, om zo zijn grenzen nog verder te verleggen. Zelf ziet hij het graag als een cirkel: zonder begin en zonder einde.

"Cuba-born and New York-based pianist Aruán Ortiz is one of the most versatile and exciting pianists of his generation. His left-of-center approach to improvisation and melody often recalls legendary renegades such as Andrew Hill and Horace Tapscott." (Downbeat)

Bezetting
Aruán Ortiz - piano
John Hébert - contrabas
Gerald Cleaver - drums

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!