LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

moderne jazz

AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met alleen zitplaatsen.

Trompettist en bandleider Ambrose Akinmusire is een van de aanvoerders van een nieuwe generatie artiesten die zowel de oude-jazzgarde als de jeugd weet te bereiken. De 34-jarige Amerikaan, opgegroeid in Californië en ontdekt door saxofonist Steve Coleman, weet namelijk als geen ander een perfecte muzikale mix te presenteren, vol onberekenbare jazzelementen en vertrouwde popinvloeden.

Akinmusire, die in 2007 de Thelonious Monk Competition won, en in 2014 de Paul Acket Award ontving op North Sea Jazz, leerde spelen van grootheden als Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terence Blanchard. Hij werkte samen met onder meer Esperanza Spalding, Kendrick Lamar en Jason Moran. Moran produceerde When the Heart Emerges Glistening (2011), zijn debuut op het vermaarde jazzlabel Blue Note Records, die werd verkozen tot beste jazz-cd van 2011 door Nate Chinen van de New York Times.

Ambrose is een poëtische virtuoos, die op originele, dynamische wijze verschillende muzikale werelden samensmelt. Voor de liefhebbers van gedurfde, genre-overstijgende jazz is het optreden van zijn kwartet dan ook een absolute must-see. Akinmusire’s laatste album, The Imagined Savior Is Far Easier to Paint, verscheen in 2014 op Blue Note. Het label brengt in juni van dit jaar een nieuw album uit.

Ambrose heeft een prachtige, volle klank waarmee hij gezag uitstraalt. Met respect voor traditie verkent hij nieuwe wegen en ontwikkelt hij een eigen stijl. Naast jazz vindt hij inspiratie bij hiphop, bij de emotionele muziek van Chopin, de uitdagende pop van Björk en vooral ook bij actuele maatschappelijke onderwerpen. Eigenzinnige singer-songwriters als Joni Mitchell en Cold Specks ziet hij als geestverwanten.

"With a chameleonetic tone that can sigh, flutter or soar, Akinmusire sounds less like a rising star than one that was already at great heights and just waiting to be discovered." (LA Times)

"One of the prime and powerful fresh voices in 21st century jazz." (Downbeat)

Bezetting:
Ambrose Akinmusire - trompet
Sam Harris - piano
Harish Raghavan - bas
Justin Brown - drums

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!