LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

CHRISTIAN SCOTT ATUNDE ADJUAH

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met zowel zit- als staanplaatsen.
 
"Jazz’s young style God", zoals JazzTimes hem omschreef, keert terug naar LantarenVenster. De in New Orleans geboren trompettist Christian Scott, die sinds enkele jaren aTunde Adjuah aan zijn naam heeft toegevoegd, kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Dat beperkte zich niet tot de cultuur van de Mardi Gras uit zijn eigen stad, ook muziek van uiteenlopende namen als Miles Davis, Bob Dylan en Radiohead vonden een plekje in het muzikale brein van Scott. Daarnaast is hij een politiek geëngageerd muzikant die actuele politieke thema’s in zijn muziek niet schuwt.

In 2015 bracht Christian het album Stretch Music uit. Op deze plaat rekt hij de traditionele jazz door ruimte te creëren voor niet alleen andere muzikale stijlen, maar ook talen en culturen. In 2017 brengt hij maar liefst drie nieuwe albums uit, om te vieren dat het precies honderd jaar geleden is dat de eerste jazzplaten werden gemaakt. Het eerste hiervan, Ruler Rebel, kwam uit in april.

Live is Scott telkens weer een sensatie. Hij fluistert en schreeuwt door zijn trompet heen, en laat je dansen en nadenken. Scott veroverde twee Edisons, een Paul Acket Award en werd genomineerd voor een Grammy. 
 
"Zijn spel is zoals altijd subliem. Maar het is de manier waarop hij moderne hiphopbeats en elektronica met akoestische instrumenten laat samengaan, die hem echt tot een van de toonaangevende dertigers van de hedendaagse jazz maakt." - de Volkskrant

Bezetting:

Christian Scott aTunde Adjuah - trompet, Reverse Flugel, Sirenette (Suite)
Logan Richardson - sax
Lawrence Fields - piano, toetsen
Kris Funn - bas
Joe Dyson JR - drums

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!