LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Extra

FOTOGASTEN #7

Deze voorstelling is verlopen

Kaarten à € 9 te koop via de site van het Nederlands Fotomuseum.

De verkiezingen zijn achter de rug. De nieuwe regering zal haar positie tegenover Europa moeten bepalen. Schotland koerst af op een referendum. Bestaat het ‘Europa’ zoals we dat nu kennen over een jaar nog wel? En welk Europa komt daar voor in de plaats? Welk beeld hebben wij eigenlijk van Europa? Hoe hebben fotografen aan die beeldvorming bijgedragen?

Op donderdagavond 20 april vindt de zevende editie van Fotogasten plaats. Op deze avond gaat het vooral over de beeldvorming van Europa. Hoofdgast is Mathieu Segers, historicus en hoogleraar Europese geschiedenis en integratie en columnist van De Groene Amsterdammer.

Programma:

Lucas De Man

In 2015 ging Lucas De Man op reis om ons Europa beter te begrijpen en verwerkte dit in zijn solovoorstelling 'De Man door Europa'. Tijdens Fotogasten neemt De Man ons mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

Mathieu Segers

Segers (1976) is historicus, hoogleraar Europese geschiedenis en integratie en columnist voor De Groene Amsterdammer. Met hem praten we over hoe Europa door de geschiedenis heen in beeld is gebracht, hoe dit ons denken over Europa beïnvloed heeft en wat ons in de toekomst te wachten staat.

Otto Snoek & Nico Bick

Fotografen Otto Snoek en Nico Bick, werk van beiden is te zien in de tentoonstelling Europa. What Else?, vertellen ons hoe zij Europa in beeld brachten en wat dit betekent voor de beeldvorming.

De presentatie is in handen van Saskia van Stein (directeur Bureau Europa in Maastricht).

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!