LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Mike Breeuwer
  • Fotografie: Mike Breeuwer

InJazz 2017

conferentie & festival

INJAZZ

Deze voorstelling is verlopen

De beste jazz van vandaag en morgen ontdek je tijdens de elfde editie van inJazz! Een veelzijdig programma op 22 en 23 juni voor zowel jazzprofessionals als muziekliefhebbers.

Startschot voor twee weken jazz

Op donderdagavond 22 juni barst het gratis toegankelijk festivalprogramma los. Artiesten presenteren zichzelf met korte optredens in LantarenVenster en Kantine Walhalla. De volgende dag, op vrijdag 23 juni, vindt overdag de conferentie in LantarenVenster plaats en staan ontmoetingen en kennisuitwisseling centraal. Die avond vangt ook deel twee van het festivalprogramma aan met opnieuw vele optredens van nationaal en internationaal talent. inJazz vormt het startschot van North Sea Round Town: twee weken jazz in Rotterdam met het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival als afsluiter.

Internationale conferentie

Jazzprofessional? Dan mag je inConference op vrijdag niet missen! Dit jaar bespreken professionals uit België, Frankrijk, Duitsland en Engeland de jazzscene in hun land. Het terugkerende onderwerp? Het traject voor Nederlandse acts die willen optreden in clubs en op festivals in het buitenland. Ook de uitwisseling van muziek met Marokko komt aan bod, met dank aan het World Music Forum. Nog meer internationale gasten vind je in het panel over video-streaming. Daarnaast aandacht voor de Nederlandse opleidingen en festivals en een workshopsprogramma over de zakelijke kanten van de jazzmuziek, gericht op de jonge ambitieuze muzikant. Natuurlijk zijn er ook diverse netwerkmomenten zoals de Jazz Pitch en de Matchmaking Sessions.

inFestival

Met je ogen dicht genieten van betoverende en onbekende klanken? De stress van je studie of werk eruit dansen voor het podium? Uit volle borst of juist voorzichtig meezingen met je favoriete artiest? Tijdens het festivalprogramma op donderdag- en vrijdagavond kun je alle kanten op. Je hopt van het ene naar het andere optreden, van LantarenVenster naar Kantine Walhalla en terug. Daar wisselen tientallen artiesten elkaar af met kleine sets. Van ingetogen optredens tot knallende performances. Geniet van nieuw werk van bekende topmuzikanten en ontdek aanstormend talent.

Registratie conferentie en gratis toegang tot het festival

Op injazz.nl vind je het volledige programma van zowel de conferentie als het festival. Het festivalgedeelte, dat plaatsvindt op beide avonden, is gratis toegankelijk. Voor de conferentie is een registratie verplicht.

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!