LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding
 • Aftermovie 2016

Special

BIG GUESTS DELUXE

 • 120'
 • Deze voorstelling is verlopen

  Op zaterdag 20 mei presenteert Rotterdams Open Doek Filmfestival Big Guests Deluxe. Dé live talkshow over film met interviews, videofragmenten en muziek. Laat je inspireren door de gesprekken met bekende filmmakers uit Nederland. De verdieping, het succesverhaal, maar ook een kritische noot.

  Op de eerste festivaleditie waren niemand minder dan Ben Sombogaart, Anne Barnhoorn en Mete Gümürhan te gast. Dit jaar hebben zijn er wederom drie spraakmakende sprekers uitgenodigd, die in de aanloop naar het festival één voor één bekend worden gemaakt!

  Gasten

  Niels Gomperts

  Hij maakte zijn filmdebuut in de speelfilm Shocking Blue van Mark de Cloe. Deze rol leverde Niels een Gouden Kalf-nominatie op in de categorie Beste Mannelijke bijrol.

  Ook voor zijn rol in de speelfilm Lena ontving Niels een Gouden Kalf-nominatie in dezelfde categorie. Op televisie is Niels voornamelijk bekend van de serie Penoza. Niels begon zijn televisiecarrière als presentator bij Villa Achterwerk. Ook speelde hij rollen in televisieseries als Van God los en in het tweede seizoen van A’dam – E.V.A. en in Tessa. Niels is binnenkort te zien in de film Broers bij LantarenVenster.

  Bram Schouw

  Bram (Den Haag, 1979) studeerde af aan de HKU in Utrecht. Zijn afstudeerfilm MARRIAGE was de officiële opening film van het Curta Cinema Rio de Janeiro in 2005.

  Bram Schouw regisseerde de One Night Stand NINA SATANA, een aantal afleveringen van veelgeprezen tv-series als OVERSPEL en Van God Los en de korte film ALL THOSE SUNFLOWERS. Voor de korte film SEVILLA ontving hij in 2012 een Gouden Kalf.
  Broers is zijn eerste speelfilm die ook word vertoond tijdens de De Nederlandse Filmnacht bij LantarenVenster.

  Jean van de Velde

  Jean volgde een opleiding aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Na deze opleiding richtte hij in 1978 samen met Rene Seegers en Leon de Winter de eerste Amsterdamse Film Associatie op, onder welke vlag het drietal in nauwe samenwerking een groot aantal televisiedocumentaires voor NOS en VPRO en low-budget speelfilms schreef. Jean van de Velde richtte in 1985 zijn eigen bedrijf op en schreef en regisseerde een groot aantal succesvolle speelfilms voor diverse producenten, waaronder het veelbekroonde Lek en All Stars, waarvan zowel de film als de tv-serie in vele landen wordt uitgezonden dan wel geremaked. Zijn nieuwste film, Bram Fischer, is nu te zien bij LantarenVenster.

  Menna Laura Meijer

  Menna Laura Meijer is autodidact en werd per ongeluk filmmaker. Haar eerste film was TAGS (1997), ontstaan uit research naar een groep graffiti-jongeren in Rotterdam. Sindsdien maakt ze geprezen (en gehate) films. Meijer gelooft dat alles net zo per ongeluk zal eindigen als het begon.

  Meijer won verschillende gerenommeerde nationale- en internationale prijzen voor haar werk waaronder de Kids & Docs jubileum prijs (Meisjes, 2003) en een nominatie op het IDFA voor de beste muziekdocumentaire (Kyteman Now What, 2011). Haar film 69, over het seks- en liefdesleven van senioren, werd op IDFA 2014 genomineerd voor een Doc-U prijs en won verschillende internationale prijzen.

  Meijer heeft net de film We Margiela afgerond: een documentaire over het illustere en anonieme modehuis Martin Margiela. Deze zal in oktober 2017 in première gaan. Momenteel werkt ze aan een lange documentaire De maakbare mens waarin ze op experimentele wijze een beeld geeft van de moderne therapiecultuur. De film heeft geen interviews, geen voice-overs en geen muziek. Hiermee breekt Meijer voor het eerst met de vorm van documentaires die ze tot nu toe heeft gemaakt.

  Presentatie

  De avond wordt gepresenteerd door vaste presentator Vincent Boy Kars, die het publiek en de special guests op kenmerkende wijze met elkaar verbindt.

  Muziek: Beau Zwart

  Beau Zwart (22) heeft een klassieke-piano-achtergrond die hij combineert met warme elektronische elementen. Zijn muziek bevat een complexe gelaagdheid die toegankelijk en verrassend in de oren klinkt. Live gebruikt hij verschillende controllers en zijn piano om te improviseren. De muziek kan gaan van ingetogen jazz tot stevige house en bevat muzikale raakvlakken met Floating Points, Anderson. Paak en James Blake.
  Naast zijn livesets is Beau veel aan het werk als componist/producer. Zijn debuut-e.p. komt begin zomer uit op Midnight Riot Records en zijn eerste soundtrack voor de nieuwe documentaire van Vincent Boy Kars zal dit najaar in première gaan.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017 Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Evenals:

  • Festivalpremières 1
  • Festivalpremières 2
  • Festivalpremières 5
  Toon alle 8 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!