LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Special

FESTIVALPREMIÈRES 3

DE LENGTE VAN LIEFDE
 • 90'
 • Deze voorstelling is verlopen

  Over de band tussen moeders en dochters, over weg willen maar thuis (moeten) blijven en over gedeelde herinneringen die vervagen.

  De lengte van liefde

  Anna Peeters, NL, 2016, 48’, Nederlands gespr. Engels ond.
  De 21-jarige Jasmijn kreeg twee jaar geleden op reis een hersenbloeding. Eenmaal thuis veranderde alles, niet alleen voor Jasmijn maar ook voor haar ouders en twee jongere broers. Moeder Peronne bevindt zich in een constant dilemma: waar moet ik sturen, waar moet ik afstand nemen? Ze neemt haar dochter bij de hand om haar mogelijkheden te ontdekken, maar is tegelijkertijd zondebok voor alles waar Jasmijn tegenaan loopt. Documentaire waarin inzichtelijk wordt gemaakt hoezeer Jasmijn én haar moeder zoeken naar het juiste evenwicht tussen zorg en zelfstandigheid.

  What time is it?

  Karine Versluis, NL, 2016, 6’, Nederlands gespr. Engels ond.
  Experimentele documentaire over herinnering en identiteit waarin de grenzen tussen realiteit en fictie in elkaar overlopen. Oude Super 8-filmpjes laten zorgeloze beelden van verjaardagen en vakanties zien. De regisseur gaat in gesprek met haar aan geheugenverlies lijdende grootmoeder. Soms is er herkenning, soms is er twijfel en wordt het verleden even vaag als de steeds blekere, in elkaar overvloeiende beelden. Wie zijn we als we onze herinneringen niet meer kunnen delen met degenen met wie we ze hebben meegemaakt?

  Fucking sokken

  Nena Tijsma, NL, 2016, 10’, Nederlands gespr. Engels ond.
  De film Fucking sokken gaat over Dani en speelt op de dag dat zij thuiskomt na een langdurige opname in een psychiatrische instelling. Ze keert terug naar haar ouderlijk huis waar haar moeder een welkom-thuisfeestje voor haar heeft georganiseerd. Hier zit Dani echter niet bepaald op te wachten.

  Centraal in de film staat de vraag: hoe keer je terug als je eigenlijk nooit weg bent geweest? Fucking sokken gaat over Dani’s zoektocht naar zichzelf. Over de vraag of ze zichzelf al terug heeft gevonden, zoals ze opmaakt uit het feit dat ze terug naar huis mag, maar ook naar de betekenis van jezelf kwijtraken en jezelf terugvinden.

  Fucking sokken is een filmische bewerking van een verhaal van Dennis Gaens, een Nijmeegse schrijver en oud-stadsdichter van die stad.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017 Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Evenals:

  • Festival Takeoff Party
  • Network Drinks
  • Festivalpremières 7
  Toon alle 18 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!