LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Sanne Gloria Verboom
 • Sanne Gloria Verboom

Special

SEMINAR: VAN SCRIPT NAAR EMOTIE

 • 75'
 • Deze voorstelling is verlopen

  In het seminar Van script naar emotie wordt er gekeken naar de wisselwerking tussen regisseurs en acteurs op de set. De presentatie is in handen van actrice Sanne Gloria Verboom. De gastsprekers zijn regisseurs en acteurs die vanuit hun ervaring vertellen. Het publiek kan hierop gemakkelijk inhaken met hun vragen.

  Hoe kun je als regisseur duidelijke instructies geven aan je acteurs? Welke acteermethode gebruikt de acteur en waarom werkt dit? Hoe is het om van theater over te stappen naar film of andersom? Wat zijn do's en don'ts tijdens spelregie? Dit seminar geeft je antwoord op al je brandende vragen.

  Loes Schnepper (film- en theateractrice)
  Schnepper studeerde op haar veertigste af als actrice, waarna ze begon met werken als actrice en trainingsactrice. Ze kreeg steeds grotere rollen in film- en televisieproducties. In 2011 begon ze samen met regisseur Allard Westenbrink met het maken van komische Youtube-video's onder de verzamelnaam Met Loes. In 2014 ontving ze de prijs voor Beste Actrice op het 48 Hours Film Festival in Rotterdam en op het Nederlands Film Festival won ze het Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar rol in het televisiedrama Voor Emilia.
  Loes Schnepper speelde mee in de Gouden Kalf winnaar van 2016. Gratis, een korte film van Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets.

  Marc Eikelenboom (regisseur, acteur en theatermaker)
  Marc Eikelenboom (1970) is regisseur. Na jarenlang fulltime te hebben gewerkt als (trainings)acteur, theatermaker/regisseur en schrijver, stort hij zich sinds 2012 op het regisseren van films. Zijn laatste twee korte films My Pleasure en Underdog werden op het 48 Hour Film Project in Rotterdam en Amsterdam uitgeroepen tot beste film. Deze films draaiden in 2017 beide in Seattle tijdens de wereldfinale van het 48 Hour Film Project, waar My Pleasure de prijs voor beste cinematografie kreeg toegekend. De combinatie van zijn werk als acteur, regisseur en zijn achtergrond als theatermaker maken hem een inspirerende spreker voor dit seminar.

  Sanne Gloria Verboom (actrice & seminar host)
  Sanne Gloria is een jonge actrice die is afgestudeerd aan de koning theateracademie en volgde daarnaast de Meisner Academie. Ze schrijft en speelt sketches voor ‘Gloria Neemt Het Letterlijk’. Deze zijn terug te zien op HumorTV VARA, 101TV en bij Giel Beelen in de ochtendshow. Hierop volgend is de webserie “Gloria” ontstaan en heeft ze de korte film – waar ze zelf ook in meespeelt - ‘Zomers blijven niet’ ontwikkeld. Ze zet zich in voor een vervolg hierop als bioscoopfilm. Verder vervult ze diverse filmrollen en presenteert deze ondernemende dame de grote Cabaret en Kleinkunstfestivals van Nederland.

  De laatste gast wordt komende week bekend gemaakt.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017 Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Evenals:

  • Filmsector Speeddates
  • Seizoensfinale Rotterdams Open Doek
  • Best of 48 Hour International
  Toon alle 13 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!