LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Special

SEMINAR: HOE FILM JIJ DE MAATSCHAPPIJ?

 • 75'
 • Deze voorstelling is verlopen

  In het seminar Hoe film jij de maatschappij gaan we dieper in op etnische diversiteit, genderdiversiteit en politieke- en maatschappelijke vraagstukken in de filmwereld. Verschillende makers en programmeurs zullen vanuit hun werkgebied spreken over hoe zij deze onderwerpen op de beste wijze onder de aandacht brengen. Verwacht interessante invalshoeken en de nodige interactie met het publiek.

  Enkele onderwerpen die behandeld worden zijn: Hoe breng je jouw onderwerp op een zo goed mogelijke manier onder de aandacht? Wat is het doel van je product, en wat is het mogelijke gevolg van je product? Dit vanuit het standpunt van festivals, regisseurs en columnisten.
  Voor dit seminar schuiven de volgende vier gasten aan:

  Roy Dames
  Al vanaf 1986 is Roy regisseur en producent van documentaires. Hij werkte samen met bijna alle Nederlandse publieke omroepen en de: BBC, SDR (Duitsland) en ORF (Oostenrijk). Kortom bakken met ervaring. We kennen hem van Dossier Loverboy, Foute vrienden, Mocros en nog veel meer. Door de soms jarenlange opnameperiodes die Dames aangaat – bij Foute vrienden bijvoorbeeld zestien jaar – ontstaat er een vertrouwensband tussen de personages. Dat maakt de unieke scènes binnen zijn werk mogelijk.

  Fidan Ekiz
  Fidan Ekiz is een veelzijdige dame. Ze is journaliste, tv-host, columniste, regelmatig tafeldame bij De wereld draait door en documentairemaakster. Haar documentaireserie Veerboot naar Holland vertelt het emigratieverhaal van vijf Turkse gezinnen. Hiermee won ze de Erasmus EuroMedia Award en de Rotterdamse Persprijs. Ook heeft ze Ik zie een verre reis en De pen & het zwaard op haar naam staan. In de laatstgenoemde bezoekt Fidan – zelf voormalig correspondent in Turkije – journalisten die strijden voor de waarheid in landen waar machthebbers proberen hen tot zwijgen te brengen.

  Aiman Hassani
  Aiman Hassani is een veranderingsarchitect, filmmaker en een pleitbezorger voor diversiteit in film en tv. Dat doet hij onder andere voor de filmdivisie van het bedrijf wedoWE, een non-profit organisatie die zich inzet om mensen te activeren tot het veranderen van de wereld. In 2016 was Aiman filmregisseur voor het WE Film Festival (Maastricht), het allereerste internationale filmfestival dat gefocust is op diversiteit.

  Irma Dulmers (tevens seminarhost)
  Irma studeerde Theater- en Filmwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar onderzoek op de filmschool in Cuba ontwikkelde ze haar interesse en liefde voor de Latijns Amerikaanse cinema.

  Vanaf 1984 werkt Irma voor diverse filmfestivals, waaronder als programme advisor voor het IFFR. Verder heeft ze diverse lezingen en inleidingen over de Latijns Amerikaanse cinema gegeven, in vele jury's van filmfestivals gezeten, was ze betrokken bij de productie van diverse documentaire films en gaf ze 'kijk-trainingen' aan de universiteit van Costa Rica en in Suriname. Momenteel is ze werkzaam als programmeur en in de organisatie van het festival Latino Americano Rotterdam, film&muziek in LantarenVenster.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017 Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Evenals:

  • ROTbeeld: Non-Stop Film Fest Rotterdam
  • Festivalpremières 4
  • Festivalpremières 1
  Toon alle 5 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!