LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding
 • Aftermovie 2016

Special

FILMSECTOR SPEEDDATES

 • 90'
 • Deze voorstelling is verlopen

  Laat je koppelen aan de persoon van jouw keuze. En vind de antwoorden op al je vragen!
  De gasten van de speeddates vormen een diverse mix specialisten uit de filmwereld. Voor jou zijn er tien persoonlijke minuten om ze het hemd van het lijf te vragen.

  Stuur de voorkeur van vijf van je speeddates op naar opendoek@lantarenvenster.nl onder vermelding van 'Speeddates'. De kandidaten zullen worden ingedeeld op basis van beschikbaarheid. Wanneer je bent ingedeeld ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail. Op de dag van het festival kun je de kaartjes voor dit onderdeel bij de kassa kopen.

  De gasten van de speeddates zijn:

  1. Jeroen Beumer (VPRO Tegenlicht)
  Zo’n tien jaar geleden stapte Jeroen over van het bedrijfsleven naar televisie. Via diverse productieklussen kwam hij terecht bij de VPRO. Daar produceerde hij in 2014 de dramaserie Suspicious Minds en ging vervolgens aan de slag bij Tegenlicht. Daar heeft hij inmiddels voor zo’n 25 documentaires de productie gedaan. Deze films worden doorgaans zowel in Nederland als in het buitenland gedraaid.

  2. Jeltje Hillen (CineCrowd)
  Jeltje werkt sinds november 2014 bij CineCrowd en is Head of Projects. Ze begeleidt filmmakers bij hun crowdfunding en biedt filmmakers met 'CineCrowd plus' extra begeleiding tijdens en voorafgaand aan het crowdfunden.

  3. Krijn Meerburg (LantarenVenster, Amstelfilm)
  Krijn Meerburg was (tot 1 april) de directeur van LantarenVenster. Sinds de verhuizing van de Gouvernestraat naar de Wilhelminapier had hij de dagelijkse leiding over één van de meest succesvolle filmhuizen van Nederland. Behalve dat is hij ook directeur van Amstelfilms, een Amsterdamse filmdistributeur. Bij Krijn kan je dus terecht voor al je vragen over distributie en bedrijfsstrategieën van zowel culturele als commerciële instellingen.

  4. Mink Pinster (cameraman, directeur MILLK)
  Mink Pinster is directeur van het Haagse videoproductiebedrijf MILLK. Ze hebben commercials, korte films, teasers en music video’s voor onder anderen DeLaMar theater, Nationale Toneel en DI-RECT. Grijp je kans om aan tafel te gaan met het creatieve brein achter het bedrijf.

  5. Mike Warmels (Regisseur, scenarist)
  "Waar gaat het eigenlijk over?" Heb je veel tijd nodig om die vraag te beantwoorden, dan heb je waarschijnlijk geen verhaal... Voor regisseur en scriptschrijver Mike Warmels is verhaal vertellen het begin en het einde van elk project. Twijfel jij over je project of vraag je je af wat er aan ontbreekt? Mike kan je met een snelle analyse op weg helpen.

  6. Vincent van Zelm (scenarist, regisseur)
  Vincent is een scenarioschrijver, die in 2006 als fictie-regisseur is afgestudeerd aan de Film Academie. Sindsdien regisseert hij commercials, maar schrijft hij vooral films en series voor televisie zoals Vlucht HS13 (KRO-NCRV), B.A.B.S. (KPN), Voetbalmaffia (KRO-NCRV) en Commando’s (2018, AVROTROS). Ook schreef hij in het verleden voor Van God los de serie, Max & Billy’s Machine Girl en Het Klokhuis. Scenariogerelateerde vragen? Vincent is your man!

  Deze voorstelling hoort bij:

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017 Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Rotterdams Open Doek Filmfestival 2017

  Evenals:

  • Festivalpremières 6
  • Seminar: Van script naar emotie
  • Seizoensfinale Rotterdams Open Doek
  Toon alle 12 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!