LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

MARZIO SCHOLTEN AMERICANA TRIO + HAYDEN POWELL

€ 16,-
do 07 dec | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.
 
De Nederlandse gitarist Marzio Scholten (1982) - bekend van onder andere Identikit - bracht in januari 2017 We Never Left Town uit, een solo gitaaralbum waarop hij zijn zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziek - folk, blues, jazz en country - tentoonspreidt. Samen met zijn Americana Trio presenteert hij het repertoire van dit album, gecombineerd met traditionals en bewerkingen van popsongs.
 
Scholten heeft voor dit concert trompettist Hayden Powell (1983) als gast uitgenodigd. De uit Engeland afkomstige maar in Noorwegen woonachtige trompettist wordt gezien als één van de grootste Scandinavische talenten van dit moment. Powells meest recente album, Circadian Rhythm and Blues, dateert uit 2015 en is uitstekend ontvangen door de internationale pers. Zijn stijl beweegt zich vrij tussen jazz, impro en Scandinavische volksmuziek. Powell speelt onder meer met Natacha Atlas, Eyolf Dale, Wolf Valley en het Trondheim Jazz Orchestra.
 
De combinatie van de lyrische, Scandinavische stijl van de Noorse trompettist en de rootsy aanpak van Scholtens trio zorgen voor aardse en bezielde muziek. Een avontuurlijke samenwerking, waarbij de nadruk ligt op sound en songs.

Bezetting:

Hayden Powell - trompet
Marzio Scholten - gitaar
Sean Fasciani - bas
Niek de Bruijn - drums

Vandaag

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!