LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

MARZIO SCHOLTEN AMERICANA TRIO + HAYDEN POWELL

€ 16,- | excl. € 1 transactiekosten per ticket
do 07 dec | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.
 
De Nederlandse gitarist Marzio Scholten (1982) - bekend van onder andere Identikit - bracht in januari 2017 We Never Left Town uit, een solo gitaaralbum waarop hij zijn zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziek - folk, blues, jazz en country - tentoonspreidt. Samen met zijn Americana Trio presenteert hij het repertoire van dit album, gecombineerd met traditionals en bewerkingen van popsongs.
 
Scholten heeft voor dit concert trompettist Hayden Powell (1983) als gast uitgenodigd. De uit Engeland afkomstige maar in Noorwegen woonachtige trompettist wordt gezien als één van de grootste Scandinavische talenten van dit moment. Powells meest recente album, Circadian Rhythm and Blues, dateert uit 2015 en is uitstekend ontvangen door de internationale pers. Zijn stijl beweegt zich vrij tussen jazz, impro en Scandinavische volksmuziek. Powell speelt onder meer met Natacha Atlas, Eyolf Dale, Wolf Valley en het Trondheim Jazz Orchestra.
 
De combinatie van de lyrische, Scandinavische stijl van de Noorse trompettist en de rootsy aanpak van Scholtens trio zorgen voor aardse en bezielde muziek. Een avontuurlijke samenwerking, waarbij de nadruk ligt op sound en songs.

Bezetting:

Hayden Powell - trompet
Marzio Scholten - gitaar
Sean Fasciani - bas
Niek de Bruijn - drums

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!