LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Marc Driessen
  • Fotografie: Marc Driessen

Muziek

Motel Mozaïque Concerts, Rotown & LantarenVenster presenteren:

SPINVIS

LOCATIE: ANNABEL
UITVERKOCHT Deze voorstelling is verlopen

De deuren gaan om 19:00 open en om 20:00 begint het concert. Houd er rekening mee dat het druk is, dus kom op tijd.

Dit najaar maakt Spinvis een rondgang langs de mooiste clubs van Nederland met als klapstuk de Grand Opening in Koninklijk Theater Carré op zaterdag 16 september 2017. Na Amsterdam doet hij nog zestien steden aan met stops in onder meer Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Groningen.

De tournee vindt plaats in het jaar dat Spinvis, het alias van Erik de Jong, zijn derde lustrum viert als artiest, een jubeljaar dat luister wordt bijgezet met het verschijnen van zijn vierde langspeler Trein Vuur Dageraad. Een album waarmee hij zichzelf overtreft, zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een boute stelling, gezien het de opvolger is van het buitengewoon goed ontvangen Tot Ziens Justine Keller en Spinvis' eerdere platen stuk voor stuk 'goud' zijn geworden (het debuut is inmiddels zelfs 'platinum').

Anno 2017 wordt Spinvis live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

Eerder dit jaar deed Spinvis met veel succes tal van theaters aan, ook onder de noemer Trein Vuur Dageraad. En passant ging ook een door Spinvis geschreven toneelstuk door De Hollanders in première en baarde hij opzien met de talkshow annex dansvoorstellig Howl, een samenwerking met Amos Ben-Tal.

Momenteel is de nieuwe single Artis veelvuldig te horen op de Nederlandse radiozenders. "De nieuwe single van Spinvis is groots", zei Frits Spits over de track. "Hij is The Beach Boys in z'n eentje".

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!