LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

pianomuziek

LantarenVenster, Motel Mozaïque Concerts en Rotown presenteren:

JOEP BEVING

LOCATIE: ARMINIUS
UITVERKOCHT Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met alleen zitplaatsen. De zaal gaat open om 19:30 uur.

Componist en pianist Joep Beving bracht begin april zijn nieuwe album Prehension uit. Het is het eerste album op het Deutsche Grammophon label van een van de meest gestreamde (levende) pianisten ter wereld.

De Nederlander Beving is letterlijk en figuurlijk een grootheid in de wereld van streaming muziek. De ruim twee meter lange pianist, met zijn wilde haardos en woeste baard is de belichaming van een online succesverhaal. Zijn debuutalbum Solipsism (2015) is inmiddels meer dan zestig miljoen keer gestreamd via de online platforms. Bevings muziek werd op het internet opgepikt en kwam terecht in tal van playlists met muziek van vooraanstaande neoklassieke componisten als Max Richter, Ólafur Arnalds en Nils Frahm.

"Het is simpele muziek voor complexe emoties", vertelt Joep over het succes van zijn composities. "We leven in een hectische wereld en het lijkt wel of we steeds meer van elkaar vervreemden. De menselijke maat lijkt zoek. Ik voelde al lang de behoefte om de basale verbintenis met mensen in het algemeen opnieuw aan te gaan. Muziek is de universele taal die dat kan doen. Ongeacht onze culturele verschillen heb ik een hoopvol geloof dat we een aangeboren begrip hebben ten aanzien van wat het betekent om mens te zijn. Iets als kippenvel is hiervan het bewijs."

Vrijwel alle stukken op Solipsism werden ‘s nachts opgenomen in de keuken van zijn Amsterdamse huis, als vrouw en dochters sliepen, op de Duitse piano die hij van zijn oma erfde. En toen was er een manager van Deutsche Grammophon die het album van Joep hoorde in een Berlijns café. Kort daarna zette Joep zijn handtekening onder een contract bij het vooraanstaande klassieke label. Deze samenwerking leidde tot het nieuwe album Prehension, dat voortborduurt op de muziek, de filosofie en het succes van Solopsism: melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel.

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!