LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

TINGVALL TRIO

CIRKLAR
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

Tingvall is een internationaal trio met een Zweedse pianist, een Cubaanse bassist en een Duitse drummer. De energieke akoestische jazz van het drietal wordt ook wel vergeleken met de muziek van het Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.), het baanbrekende Zweedse pianotrio. Aanjager van de band is pianist Martin Tingvall, die alle muziek schrijft. Zijn pakkende en heldere melodieën nemen je mee op een emotionele trip die op onverwachte momenten onderbroken wordt door heftige erupties van energie. De eigentijdse grooves verraden de rock- en hiphop-achtergrond van drummer Jürgen Spiegel en de Cubaanse afkomst van bassist Omar Rodriguez Calvo.

Tingvall Trio bracht in het afgelopen decennium zes albums uit. De internationale doorbraak kwam met Vattensaga in 2009. Het jaar daarop werd de groep uitgeroepen tot Best German Jazz Ensemble. In 2011 kwam het prachtige album Vägen uit. Begin augustus brengt Skip Records het nieuwe album Cirklar uit, al weer het zevende album van dit productieve driemanschap. Op 16 september komt het trio voor een derde concert naar LantarenVenster, om de nieuwe muziek ten gehore te brengen. Het is de eerste keer dat dit materiaal in Nederland gespeeld zal worden.

"Jazzprecisie mèt wat bluf." (NRC Handelsblad)

"Er wordt geput uit een veelheid aan invloeden: Zweedse volksmuziek, pop, rock, blues, hip-hop, drum ’n bass, flamenco en jazz. Maar het idioom blijft jazz geschoeid… Het driemanschap speelt met de mentaliteit van een rockband. Vol energie en met intensiteit het publiek begoochelen, dat is de missie." (Jazzenzo)

"Playful yet intelligent and full of power behind it." (Der Spiegel)

Bezetting:
Martin Tingvall - piano
Omar Rodriguez Calvo - contrabas
Jürgen Spiegel - drums

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!