LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

world

SONGHOY BLUES

LOCATIE: BIRD ROTTERDAM
Deze voorstelling is verlopen

Kaarten zijn op dit moment nog online beschikbaar via Bird Rotterdam bij Bird aan de deur.

Dit is een concert met uitsluitend staanplaatsen. De concertlocatie is Bird, Raampoortstraat 24-28, Rotterdam. De zaal gaat open om 20:00 uur.

In 2012 grijpt het militante Ansar Dine de macht in het noorden van Mali. De islamitische beweging verbiedt naar Sharia-wetgeving alcohol, sigaretten en muziek. Het is voor Garba Touré, de zoon van Ali Farka Touré, de beste Afrikaanse gitarist aller tijden, de reden om te vertrekken naar Bamako. Een goede zet, want in de Malinese hoofdstad wordt Songhoy Blues geboren. Samen met zanger Aliou Touré, gitarist Oumar Touré - beiden geen familie - en drummer Nathanael Dembélé eert hij met onvervalste woestijnblues de Songhoy, ooit een machtig volk in het Mali tussen Timboektoe en Gao. Hun authentieke en opzwepende geluid bleef niet lang onopgemerkt voor Africa Express, het scoutingproject van Blur-frontman Damon Albarn, die het viertal dan ook al snel naar Engeland haalde.

In 2015 bracht Songhoy Blues hun debuut met de passende titel Music in Exile uit en sindsdien speelt de band veelvuldig in Europa. Medio juni van dit jaar brengt de band haar tweede album uit, getiteld Résistance (Transgressive Records). Het album kent gastbijdragen van onder anderen Elf Kid en Iggy Pop. Het prachtige nummer Bamako is inmiddels al uitgebracht.

Een absolute must-see voor de liefhebbers van energieke bluesrock met een West-Afrikaanse groove!

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!