LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

LantarenVenster, BIRD, De Doelen, Rotown & Motel Mozaique Concerts presenteren:

BENJAMIN CLEMENTINE

LOCATIE: DE DOELEN
UITVERKOCHT di 28 nov | 20:15

Dit concert heeft plaats in de Grote zaal van De Doelen en is volledig geplaceerd (zitplaatsen). De entree varieert van € 35 tot € 45.

Eind 2014 gaf Benjamin Clementine een fantastisch concert in LantarenVenster Rotterdam. Het jaar erop deed hij North Sea Jazz aan. Nu komt hij terug naar Rotterdam voor een concert in de Grote zaal van De Doelen.

De piano is de beste vriend van Benjamin Clementine. De singer-songwriter en poëet kan weliswaar geen noot lezen, de muzikaliteit stroomt letterlijk door zijn aderen als geconcentreerd hemelvuur. Een intensiteit die doet denken aan artiesten als Nina Simone en Antony and The Johnsons, gezongen met dezelfde stroom van bewustzijn zoals Jacques Brel dat deed. Als artiest is Clementine even fascinerend als ongrijpbaar.

Clementine heeft Ghanese roots en groeide op in Noord-Londen. Hij leerde zichzelf spelen op een speelgoedpianootje van zijn broer. Zijn familie kon weinig met zijn muzikale ambitie, dus verliet Clementine het ouderlijk huis. Hij werd vaak gespot in de lokale bibliotheek, waar hij zijn woordenschat en kennis verbreed. Op een dag verruilde hij het regenachtige Londen voor een bestaan als straatmuzikant in Parijs. Hier wordt hij uiteindelijk gespot door een producer. De rest is geschiedenis.

Voor zijn fantastische debuut At Least for Now (2015) ontving Clementine de prestigieuze Mercury Prize en onlangs was hij nog te horen op de Gorillaz-single Halleluja Money. Op 30 mei verscheen voor het eerst sinds 2015 nieuw eigen werk van Benjamin Clementine, de single luistert naar de naam Phantom of Aleppoville.

"The 24 year old marries the intimacy of Antony Hegarty with the passion of Aretha Franklin and the intensity of Edith Piaf, delivering his introspective lyrics about integrity and vulnerability with an almost operative soul sensibility that recalls Nina Simone." - The Independent

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!