LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

THE BIG SICK

Michael Showalter
 • VS
 • 2017
 • 119'
 • Engels, Urdu gespr.
 • Nederlands ond.
 • 3E WEEK VANDAAG | 21:00 alle vertoningen >
  KOOP KAARTEN

  Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje.

  Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken, wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

  The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. Legendarisch producer Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40, Bridesmaids) heeft een reputatie om comedytalent te ontdekken, en overtreft zichzelf met de introductie van Kumail Nanjiani, een acteur die voor altijd een warme plek in je hart zal veroveren.

  The Big Sick ging onlangs in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar.

  ★★★★ NRC
  "De beste romantische komedie in jaren is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis die de scenarioschrijvers van The Big Sick overkwam. Dit geeft alles een groot gevoel van authenticiteit en zorgt bovendien voor een originele plot – zeer welkom in het voorspelbare genre van de romkom."

  ★★★★ Volkskrant
  “The Big Sick is een prachtige hedendaagse romantische komedie”

  ★★★★ Trouw
  “een vrolijk makend voorbeeld van een goede, slimme romantische komedie, een uitgehold genre dat er met The Big Sick een nieuwe moderne standaard bij heeft.”

  ★★★★ Het Parool
  "Acteur Kumail Nanjiani weet in bijna elke scène van The Big Sick een uitstekend evenwicht te vinden tussen komedie en drama."

  ★★★★ VPRO Cinema
  "uiterst sympathieke romcom"

  ★★★★ Nederlands Dagblad
  "een gelikte romantische komedie die regelmatig fijn schuurt als het gaat om de botsing tussen culturen."

  Vandaag

  Nieuws

  FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

  Van 23 tot en met 27 augustus 2017 staat LantarenVenster vijf dagen lang in het teken van Latijns-Amerika! Lees meer

  GEZOCHT: NIEUW JURYLID ROTTERDAMS OPEN DOEK

  Welke enthousiaste filmkenner meldt zich aan? Lees meer

  ZOMERACTIE KINO EN LANTARENVENSTER

  Op vertoon van je filmkaartje € 2,50 korting op een film bij KINO en andersom. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!