LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Mike Stern en Dave Weckl
  • Mike Stern en Dave Weckl

fusion, jazzrock

MIKE STERN / DAVE WECKL BAND

€ 22,- | excl. € 1 transactiekosten per ticket
ma 13 nov | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met zowel zit- als staanplaatsen.

De karakteristieke en avontuurlijke gitarist Mike Stern komt terug naar LantarenVenster! Stern en topfusiondrummer Dave Weckl hebben hun bands samengevoegd tot de Mike Stern / Dave Weckl Band!

Met vier grammy-nominaties op zijn naam, meer dan vijftien studioalbums en een carrière van ruim veertig jaar, kan Stern (1953) gerekend worden tot een van de groten in het jazzrock/fusion-genre. In zijn jonge jaren speelde hij met Jaco Pastorius, Steps Ahead, Blood Sweat & Tears, Billy Cobham en Miles Davis. Later toerde Mike met The Yellowjackets, en speelde hij mee op hun cd Lifecycle. In de jaren negentig werd Mike Stern enkele keren gekozen tot Beste Jazzgitarist door de lezers van het blad Guitar Player. In januari 2012 ontving hij Guitar Player’s Certified Legend Award, een prijs die ook werd toegekend aan Duane Eddy, Larry Carlton, Tommy Emmanuel en Les Paul. In datzelfde jaar kwam het album All Over the Place uit, met een keur aan gastmuzikanten die Mike’s status bevestigen. In 2014 toerde Stern met rockgitarist Eric Johnson, resulterend in het album Eclectic.

De laatste jaren tourt Mike Stern vooral met zijn eigen band, waarin altijd topmusici spelen. En een drummer uit de buitencategorie. Was het de vorige keer Keith Carlock, nu zit - net als in 2011 - Dave Weckl achter de drumkit. Weckl (1960) staat bekend om zijn virtuoze spel, improvisatietalent en superieure techniek. Dave verwierf faam als drummer van Chick Corea. Als soloartiest staat hij bekend om zijn ritmisch eclectische visie op moderne jazz en fusion. In 2015 was hij nog met The Dave Weckl Acoustic Band te zien in LantarenVenster. Dave speelde in het verleden met Simon & Garfunkel, Madonna en Chuck Loeb en drumde partijen in voor onder anderen George Benson, Diana Ross en Robert Plant. Modern Drummer Magazine noemde hem een van de beste vijfentwintig drummers ter wereld.

Bob Malach is een dynamische jazz-blazer, met een stijl waarin down-to-earth funk en verfijnde harmonieën een verbinding aangaan. Al jong speelde hij bij de Jackson Five, Lou Rawls en de Spinners, alvorens toe te treden tot de bands van Horace Silver, Stanley Clarke en Stevie Wonder. Daarna volgden coproducties met Miles Davis, Quincy Jones, Steve Miller, Barbra Streisand en zelfs Madonna. Bassist Tom Kennedy speelt al jarenlang met Dave Weckl, en staat bekend om zijn diepe soulfulle grooves en acrobatische solo’s. Hij speelde in de bands van Lee Ritenour, Dizzy Gillespie, Michael Brecker, Al DiMeola en Bobby McFerrin.

Bezetting:
Mike Stern - gitaar
Bob Malach - sax
Tom Kennedy - bas
Dave Weckl - drums

Vandaag

Nieuws

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

STAGIAIRS GEZOCHT!

Vanaf februari 2018: stage marketing & communicatie en stage programma & productie Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!