LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

WOLF AND SHEEP

Shahrbanoo Sadat
 • Afghanistan
 • 2016
 • 86'
 • Dari gespr.
 • Nederlands ond.
  • niet schadelijk / alle leeftijden
  2E WEEK vr 25 aug | 12:00 alle vertoningen >
  KOOP KAARTEN

  Kijk op Picl

  Het dagelijks leven in een bergdorp in Afghanistan, in een gemeenschap ver weg van de moderne wereld. Waar nog verhalen verteld worden en legendes bestaan om de wereld te verklaren. Waar de kinderen schapen hoeden, maar ook met elkaar spelen, vechten en elkaar pesten.

  Qodrat is een jongen van wie de vader op jonge leeftijd overlijdt. Als zijn moeder hertrouwt, wil haar nieuwe man niets met haar kinderen te maken hebben. Ze worden min of meer aan hun lot overgelaten. Qodrat vindt een compagnon in Sediqa, een meisje dat vaak gepest wordt door de andere meisjes. Hij leert haar de kunst van het slingeren met stenen.

  De tijd kruipt voorbij zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Regisseur Sadat voert een aantal momenten op waarin magische verhalen worden verteld. Ondere andere het verhaal van de Kashmini-wolf, een beest op twee poten onder wiens huid een groene fee huist. De roofzucht van deze wolf doet op het einde van de film dienst als metafoor voor de aanstormende gewapende mannen waarvoor de hele dorpsgemeenschap de bergen in vlucht.

  Wolf and Sheep is een prachtige, hybride film uit Afghanistan van een 26-jarige vrouwelijke cineaste. Gebaseerd op de eigen ervaringen uit haar jeugd toen ze zelf nog in een klein dorp in het midden van Afghanistan woonde. Een subtiel portret waarin de regisseuse met heel veel respect naar haar personages kijkt en op een ongedwongen manier hun verhaal tot leven brengt. Een film waarin naturalistische, etnografische beelden vermengd worden met een magisch, realistische sfeer.

  ★★★★ NRC Handelsblad
  "De film volgt in observerende stijl een groepje jonge herderskinderen, ergens tussen neorealisme en mythe in."
  "Door de ogen van outcasts Sediqa en Qodrat kijken we naar traditie, breuk en verandering"

  ★★★★ Cinemagazine.nl
  "Prachtig inkijkje in het dagelijks leven van een afgezonderde dorpsgemeenschap in Afghanistan, waarin het leven verklaard wordt aan de hand van fantastische verhalen."

  De Groene Amsterdammer
  "Prachtige, eerste film van de Afghaanse regisseur Shahrbanoo Sadat... Wolf and Sheep barst van de verhalen. Geloof, bijgeloof en mythen lopen naadloos in elkaar over."

  Vandaag

  Nieuws

  FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

  Van 23 tot en met 27 augustus 2017 staat LantarenVenster vijf dagen lang in het teken van Latijns-Amerika! Lees meer

  GEZOCHT: NIEUW JURYLID ROTTERDAMS OPEN DOEK

  Welke enthousiaste filmkenner meldt zich aan? Lees meer

  ZOMERACTIE KINO EN LANTARENVENSTER

  Op vertoon van je filmkaartje € 2,50 korting op een film bij KINO en andersom. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!