LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

THE BEGUILED

Sofia Coppola
 • Verenigde Staten
 • 2017
 • 93'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
  • let op met kinderen tot 12 jaar
  • angst
  • grof taalgebruik
  LAATSTE WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Regisseur Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette) maakte een remake van de gelijknamige film uit 1971.

  In het origineel vielen alle vrouwen als een blok voor Clint Eastwood. In de nieuwe versie wordt het verhaal vanuit de vrouw bekeken en zien we Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning als mannenverslinders.

  Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld - tot de dag waarop een gewonde soldaat (Colin Farrell) wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden.

  Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

  The Beguiled werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Cannes waar Sofia Coppola de prijs voor Beste Regie in de wacht sleepte.

  ★★★★ NRC
  "Het is een echte Sofia Coppla-film, ze keert terug naar de dromerige stijl van haar debuut The Virgin Suicides. The Beguiled is prachtig gefotografeerd, met omfloerste, schilderachtige beelden die zowel naar Vermeer verwijzen als foto's uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog."

  ★★★★ VPRO Cinema
  "Sterk spel van de actrices en mooi broeierig gefilmd op locatie in Louisiana. Coppola kreeg op het festival van Cannes, waar de film in première ging, de prijs voor beste regisseur."

  ★★★★ De Volkskrant
  "Coppola houdt van vrouwen die een beetje buiten de werkelijkheid lijken te zweven. In The Beguiled is haar acteurskeuze opnieuw feilloos. […] Elk shot is beeldschoon: ze speelt met kaarslicht, de bomen zijn groen bemost."

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!