LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

documentaire, concert en nagesprek

LantarenVenster en Arminius presenteren film, muziek en debat:

DAVID BROZA & MIRA AWAD

EAST JERUSALEM WEST JERUSALEM
Deze voorstelling is verlopen

Bij deze voorstelling zijn er uitsluitend zitplaatsen. Met strippenkaart of Cinevillepas kost een ticket € 10. Reserveren is mogelijk via 010-277 22 77.

Kun je als geëngageerde artiest met muziek de wereld verbeteren?

In samenwerking met Arminius organiseren we een gesprek rondom die vraag na afloop van de vertoning van de documentaire East Jerusalem, West Jerusalem en het aansluitende concert van David Broza en Mira Awad.

20:00 uur | documentaire East Jerusalem, West Jerusalem

Henrique Cymerman & Erez Miller, 2014

East Jerusalem West Jerusalem is de persoonlijke missie van David Broza. Een project om mensen in conflictgebieden te verenigen door middel van muziek. In de gelijknamige documentaire creëren de musici een eigen wereld van saamhorigheid, camaraderie en vriendschap tegen een decor van grimmige confrontaties op straat tussen Israëli’s en Palestijnen. Het is een hoopvolle en optimistische film, en de opmaat naar een kort concert van Broza samen met de Israëlisch-Palestijnse zangeres Mira Awad.

20:50 uur | pauze

21:10 | concert David Broza & Mira Awad

In Israël is singer-songwriter en mensenrechtenactivist David Broza een levende legende. Gedreven en openhartig als Bruce Springsteen, maar met een unieke, flamenco-getinte akoestische gitaarstijl.
Broza groeide op in Israël, Spanje en Engeland en werd eind jaren zeventig bekend met zijn Hebreeuwse songs; zijn hit Yihye Tov werd het lijflied van de Israëlische vredesbeweging. Hij maakte ook Spaans- en Engelstalige albums, waaronder Night Dawn, gebaseerd op ongepubliceerde poëzie van Townes Van Zandt. David werkte samen met Van Zandt, en met Jackson Browne en Steve Earle, die ook in de documentaire voorkomt en de muziek coproduceerde.
Mira Awad zet zich net als Broza al jarenlang in voor een vreedzaam samenleven van Joden en Moslims, Israëli’s en Palestijnen. Mira is het artistieke uithangbord van Combatants for Peace, waarin Israëlische en Palestijnse veteranen die elkaar ooit bevochten vreedzaam samenwerken.

22:00 | nagesprek

We praten na met onder anderen. David Broza, Mira Awad, Niels van Poecke (wetenschappelijk docent en promovendus Erasmus Universiteit Rotterdam) en Flip Noorman (Rotterdamse muzikant, protestzanger en kleinkunstenaar, winnaar Wim Sonneveldprijs 2014). Het gesprek wordt geleid door Chris van der Meulen.

"Het heeft me 38 jaar gekost om de kracht van muziek te begrijpen en het te gebruiken. Ik denk niet dat ik de wereld ermee kan veranderen, maar ik kan mijn wereld ermee veranderen." - David Broza

Bezetting:
David Broza - zang, gitaar
Mira Awad - zang

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!