LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

film + concert (met nagesprek)

DAVID BROZA & MIRA AWAD

EAST JERUSALEM WEST JERUSALEM
€ 20,-
do 23 nov | 20:00
KOOP KAARTEN

Bij deze voorstelling zijn er uitsluitend zitplaatsen.

Programma
20:00 | vertoning documentaire East Jerusalem West Jerusalem (2014, Henrique Cymerman & Erez Miller)
20:50 | pauze
21:10 | concert David Broza & Mira Awad
22:00 | nagesprek met David & Mira

In Israël is singer-songwriter en mensenrechtenactivist David Broza een levende legende. Gedreven en openhartig als Bruce Springsteen, maar met een unieke, flamenco-getinte akoestische gitaarstijl. East Jerusalem West Jerusalem is zijn persoonlijke missie, een project om mensen in conflictgebieden te verenigen door middel van muziek. In de gelijknamige documentaire creëren de musici een eigen wereld van saamhorigheid, camaraderie en vriendschap tegen een decor van grimmige confrontaties op straat tussen Israëli’s en Palestijnen. Het is een hoopvolle en optimistische film, en de opmaat naar een kort concert van Broza samen met de Israëlisch-Palestijnse zangeres Mira Awad.

Broza groeide op in Israël, Spanje en Engeland en werd eind jaren zeventig bekend met zijn Hebreeuwse songs; zijn hit Yihye Tov werd het lijflied van de Israëlische vredesbeweging. Hij maakte ook Spaans- en Engelstalige albums, waaronder Night Dawn, gebaseerd op ongepubliceerde poëzie van Townes Van Zandt. David werkte samen met Van Zandt, en met Jackson Browne en Steve Earle, die ook in de documentaire voorkomt en de muziek coproduceerde.

Mira Awad zet zich net als Broza al jarenlang in voor een vreedzaam samenleven van Joden en Moslims, Israëli’s en Palestijnen. Mira is het artistieke uithangbord van Combatants for Peace, waarin Israëlische en Palestijnse veteranen die elkaar ooit bevochten vreedzaam samenwerken.

“Het heeft me 38 jaar gekost om de kracht van muziek te begrijpen en het te gebruiken. Ik denk niet dat ik de wereld ermee kan veranderen, maar ik kan mijn wereld ermee veranderen.” - David Broza

Bezetting:
David Broza - zang, gitaar
Mira Awad - zang

Vandaag

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!