LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

singer-songwriter i.h.k.v. Nacht van de jazz

BECCA STEVENS

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

De carrière van Becca Stevens heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In 2013 stond ze, net zoals dit jaar, op het North Sea Jazz Festival in een klein bovenzaaltje, en leek ze nogal onder de indruk van het feit dat ze op dat grote jazzfestival mocht spelen. De klassiek geschoolde zangeres genoot toen alleen nog in kleine kring bekendheid om haar vernuftige mix van indiepop, jazz en Appalachen-folk. Inmiddels heeft Becca al over de hele wereld getoerd en samengewerkt met grote namen als Brad Mehldau, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy.

Met haar nieuwste plaat, Regina, bewijst Stevens definitief dat ze tot de belangrijkste singer-songwriters van dit moment gerekend moet worden. Regina is een ode aan sterke vrouwen, van haar grootmoeder tot Ophelia, Venus en Elizabeth I. Op het album zijn ook Laura Mvula, Jacob Collier en David Crosby te horen. Het album komt uit op GroundUP Records, het label van Snarky Puppy’s bassist en oprichter Michael League.

“Becca Stevens’ Regina is the most spectacular of the albums… it is a fully realized, rapturous meditation on queens in history, myth, literature and her own fertile imagination; Regina is also Stevens’ muse and alter ego. …Stevens has produced a complex, densely layered studio album with allusive songs that are alternately dreamy and spine-tingling.” - Downbeat Magazine *****

Bezetting:
Becca Stevens – zang, charango, ukelele, gitaar
Alicyn Yaffee – bas
Jordan Perlson – percussie

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!