LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

singer-songwriter

BECCA STEVENS

€ 17,-
vr 24 nov | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

De carrière van Becca Stevens heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In 2013 stond ze, net zoals dit jaar, op het North Sea Jazz Festival in een klein bovenzaaltje, en leek ze nogal onder de indruk van het feit dat ze op dat grote jazzfestival mocht spelen. De klassiek geschoolde zangeres genoot toen alleen nog in kleine kring bekendheid om haar vernuftige mix van indiepop, jazz en Appalachen-folk. Inmiddels heeft Becca al over de hele wereld getoerd en samengewerkt met grote namen als Brad Mehldau, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy.

Met haar nieuwste plaat, Regina, bewijst Stevens definitief dat ze tot de belangrijkste singer-songwriters van dit moment gerekend moet worden. Regina is een ode aan sterke vrouwen, van haar grootmoeder tot Ophelia, Venus en Elizabeth I. Op het album zijn ook Laura Mvula, Jacob Collier en David Crosby te horen. Het album komt uit op GroundUP Records, het label van Snarky Puppy’s bassist en oprichter Michael League.

“Becca Stevens’ Regina is the most spectacular of the albums… it is a fully realized, rapturous meditation on queens in history, myth, literature and her own fertile imagination; Regina is also Stevens’ muse and alter ego. …Stevens has produced a complex, densely layered studio album with allusive songs that are alternately dreamy and spine-tingling.” - Downbeat Magazine *****

Bezetting:
n.t.b. (trio)

Vandaag

Nieuws

FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

Van 23 tot en met 27 augustus 2017 staat LantarenVenster vijf dagen lang in het teken van Latijns-Amerika! Lees meer

GEZOCHT: NIEUW JURYLID ROTTERDAMS OPEN DOEK

Welke enthousiaste filmkenner meldt zich aan? Lees meer

ZOMERACTIE KINO EN LANTARENVENSTER

Op vertoon van je filmkaartje € 2,50 korting op een film bij KINO en andersom. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!