LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Muziek

Gratis

CUBAN NIGHT

Deze voorstelling is verlopen

Naast de Mojito Man en de doorlopende expositie van Cubaanse filmaffiches is er deze dag volop Cubaanse muziek, zowel live als van de dj’s!

Duo Rumbadama
Als in de zalen de mooie Cubaanse (muziek)films nog draaien, begint in de foyer al om 17:30 uur de live-muziek van het Duo Rumbadama. Titia Bal brengt met haar meeslepende swingende wereldmuziek - met een vet accent op de Cubaanse Son - gedurfde en eigenzinnige arrangementen, uitgevoerd met marimba, wat voor een bijzondere en unieke sound zorgt! Haar ‘duo-maatje’, de Cubaanse zangeres Delia Gonzalez, speelt tijdens haar voortreffelijke zang, lekkere ‘groovy’ ritmes op de maracas. Een zeer originele combi, dit duo!

Septeto Trio Los Dos
Vanaf 20:30 speelt Septeto Trio Los Dos dé vertolkers van de Cubaanse Son uit Santiago de Cuba in Nederland. Als je deze band hoort spelen, geloof je niet dat het Hollanders zijn, zo authentiek en origineel spelen zij deze Cubaanse muziek. De groep heeft met grootheden in Cuba samengewerkt en is zelfs in de bakermat Santiago de Cuba bekend en geroemd. De volledig traditionele bezetting bestaat uit de Cubaanse gitaar Tres, armónico, gitaar, contrabas, maracas, guïro, bongo, campana, trompet en natuurlijk de clave! In combinatie met de meerstemmige zang en het opzwepende samenspel krijgt Septeto Trio Los Dos iedereen aan het dansen!

Salsa aan de Haven
Na deze explosie van Cubaanse salsa krijgt de dj van Salsa aan de Haven vrij spel om de dansers uit te dagen tot het uiterste te gaan: tot de deuren sluiten! Vergeet bovendien niet af en toe naar buiten te lopen en op het terras een stuk mee te pakken van de buitenfilm: The Rolling Stones Olé, Olé, Olé! A Trip Across Latin America die op tournee zijn door Latijns-Amerika met als eindpunt: Havana!

Deze voorstelling hoort bij:

Festival Latino Americano Rotterdam 2017 Festival Latino Americano Rotterdam 2017

Festival Latino Americano Rotterdam 2017

Evenals:

  • Brazilian Night
  • Dia de Tango
  • Suite Habana
Toon alle 5 voorstellingen

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!