LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Muziek

Gratis

DIA DE TANGO

Deze voorstelling is verlopen

Workshop
Tango is je laten leiden en verleiden door prachtige nostalgische muziek of met een hippe broek en hoge hakken je voortbewegen op coole neo-tango’s. De Argentijnse tango is meer dan het droog herhalen van pasjes; het is verrassend en uitdagend door de vrije interpretatie van mogelijkheden. Tango is een ontdekkingsreis, een avontuur dat je aangaat op de dansvloer, met jezelf en samen met anderen. Nieuwsgierig?Dan is dit je kans! De leraren van tangoschool Cuartito Azul geven een gratis proefles voor beginners (14:00).

Film
Na afloop van de workshop draait de documentaire Tangomania waar je prachtige moves en danspassen zult zien, maar ook de tangocultuur er omheen (15:00).

Salon
Tenslotte kun je de juist geleerde skills - of je ervaren skills natuurlijk - in de praktijk brengen tijdens de tangosalon georganiseerd in samenwerking met tangoschool Cuartito Azul (16:30 - 21:00).

Roffa Tango Trio
Tijdens de salon speelt het Roffa Tango Trio dat bestaat uit Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas). Zij leerden elkaar kennen tijdens hun muziekstudies aan Codarts. Roffa Tango Trio focust zich op bestaande ‘hedendaagse’ tango en gaat op zoek naar nieuwe invloeden binnen het veelzijdige muziekgenre. De muzikanten waren reeds te gast op vele concerten binnen de tangowereld, vooral in België en Nederland. In februari 2015 werd het trio uitgenodigd op de Cumbre Mundial del Tango in Buenos Aires, een hoogtepunt binnen hun muzikale avontuur (17:00 - 20:00).

Deze voorstelling hoort bij:

Festival Latino Americano Rotterdam 2017 Festival Latino Americano Rotterdam 2017

Festival Latino Americano Rotterdam 2017

Evenals:

  • Cuban Night
  • Suite Habana
  • El charro de toluquilla
Toon alle 6 voorstellingen

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!