LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Muziek

Gratis

DIA DE TANGO

zo 27 aug | 14:00

Workshop
Tango is je laten leiden en verleiden door prachtige nostalgische muziek of met een hippe broek en hoge hakken je voortbewegen op coole neo-tango’s. De Argentijnse tango is meer dan het droog herhalen van pasjes; het is verrassend en uitdagend door de vrije interpretatie van mogelijkheden. Tango is een ontdekkingsreis, een avontuur dat je aangaat op de dansvloer, met jezelf en samen met anderen. Nieuwsgierig?Dan is dit je kans! De leraren van tangoschool Cuartito Azul geven een gratis proefles voor beginners (14:00).

Film
Na afloop van de workshop draait de documentaire Tangomania waar je prachtige moves en danspassen zult zien, maar ook de tangocultuur er omheen (15:00).

Salon
Tenslotte kun je de juist geleerde skills - of je ervaren skills natuurlijk - in de praktijk brengen tijdens de tangosalon georganiseerd in samenwerking met tangoschool Cuartito Azul (16:30 - 21:00).

Roffa Tango Trio
Tijdens de salon speelt het Roffa Tango Trio dat bestaat uit Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas). Zij leerden elkaar kennen tijdens hun muziekstudies aan Codarts. Roffa Tango Trio focust zich op bestaande ‘hedendaagse’ tango en gaat op zoek naar nieuwe invloeden binnen het veelzijdige muziekgenre. De muzikanten waren reeds te gast op vele concerten binnen de tangowereld, vooral in België en Nederland. In februari 2015 werd het trio uitgenodigd op de Cumbre Mundial del Tango in Buenos Aires, een hoogtepunt binnen hun muzikale avontuur (17:00 - 20:00).

Deze voorstelling hoort bij:

Festival Latino Americano Rotterdam 2017 Festival Latino Americano Rotterdam 2017

Festival Latino Americano Rotterdam 2017

Evenals:

  • Cuban Night
  • El charro de toluquilla
  • As I Walk Through the Valley
Toon alle 6 voorstellingen

Vandaag

Nieuws

FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

Van 23 tot en met 27 augustus 2017 staat LantarenVenster vijf dagen lang in het teken van Latijns-Amerika! Lees meer

GEZOCHT: NIEUW JURYLID ROTTERDAMS OPEN DOEK

Welke enthousiaste filmkenner meldt zich aan? Lees meer

ZOMERACTIE KINO EN LANTARENVENSTER

Op vertoon van je filmkaartje € 2,50 korting op een film bij KINO en andersom. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!