LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

soul, funk

LEE FIELDS & THE EXPRESSIONS

LOCATIE: BIRD ROTTERDAM
€ 21,- | excl. € 1 transactiekosten per ticket
wo 07 feb | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit concert is vanwege productionele redenen door het management van Lee Fields verplaatst van 9 naar 7 februari. Gekochte kaarten blijven geldig. Kaartkopers krijgen persoonlijk bericht.

Dit is een concert met uitsluitend staanplaatsen. Kaarten worden verkocht door BIRD en LantarenVenster. De concertlocatie is BIRD, Raampoortstraat 24-28, Rotterdam. De zaal gaat open om 20:00 uur. Ticketprijs avondkassa: € 24.

Dat roem en erkenning lang op zich kunnen laten wachten, bewijst Lee Fields. Zijn uiterlijk, stem en grooves leken in de jaren zeventig zozeer op James Brown, dat hij lange tijd geplaagd werd met de bijnaam 'Little J.B.'. Fields muzikale carrière leek geen lang leven beschoren. De ironie wil dat hij in latere jaren een cultstatus onder fanatieke funk en rare grooves verzamelaars verwierf, omdat zijn werk slechts op enkele 7 inch singles was verschenen en uiterst zeldzaam bleek. Voor Fields aanleiding om weer te gaan optreden en opnieuw de studio in te duiken. Met authentieke ballads en dampende funk als resultaat. Zo getuige ook zijn album My World dat in 2009 op het Daptone label is uitgekomen, en prompt in de hoogste regionen van menig poplijstje eindigde. Fields’ laatste album Special Night kwam eind 2016 uit. Lee Fields mag inmiddels de lieveling heten van een nieuwe generatie met een niet aflatende honger naar rauwe funk en soulvolle ballads.

“Met hulp van Dan Auerbach (The Black Keys) maakte hij een fraai, broeierig klinkend soulalbum met vleugjes country, gospel en funk. Emma Jean is een van de betere, meest complete soulalbums van de laatste tijd, dankzij beter songmateriaal en zorgvuldigere productie nog overtuigender dan het recente werk van Sharon Jones en Charles Bradley.“ (De Volkskrant, over het album Emma Jean, 2014)

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!