LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

moderne jazz

SHAI MAESTRO TRIO

€ 18,-
zo 10 dec | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met alleen zitplaatsen.

De Israëlische Shai Maestro (1987) was tot 2011 de pianist van bassist Avishai Cohen. Zijn landgenoot leerde hem de kneepjes van het vak. Maar met zijn eigen Shai Maestro Trio timmert hij nu aan de weg. Met de Peruviaanse bassist Jorge Roeder en de voormalige drummer van onder meer Esperanza Spalding, Ziv Ravitz, bracht hij in 2012 zijn debuutalbum uit.

Shai begon op vijfjarige leeftijd met klassiek piano. Nadat hij op zijn achtste Oscar Peterson hoorde raakte hij verslingerd aan jazz. In zijn werk mengt hij jazz met invloeden uit de oosterse muziek, onder meer uit zijn geboorteland Israël.

Het sfeervolle spel van Maestro komt op zijn laatste album, The Stone Skipper, perfect tot zijn recht. Door het vele spelen zijn de drie mannen muzikaal naar elkaar toegegroeid en dat komt tot uiting in zowel de composities als het spel. De avontuurlijke jazz van dit bijzondere drietal blijft telkens weer verrassen.

"Prachtige lyrische en melodieuze jazz met een stevige ritmesectie…" (WrittenInMusic.nl)

"…moderne, introverte jazz met een mystieke, spirituele inslag. …Het zijn rustige en hypnotiserende composities die melancholie en verlangen onderstrepen en ineens in opwinding kunnen openbreken." (NRC, Amanda Kuyper, over The Stone Skipper)

Bezetting:
Shai Maestro - piano
Jorge Roeder - contrabas
Ziv Ravitz - drums

Vandaag

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!