LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

PROGRAMMA

I - Feature Films

II - Documentaries

III - Anime

IV - Short Films

IX - Culinary

V - Special Screenings

VII - Workshops

VIII - Exhibition / Presentation

X - Live Performance

XI - Kids

CAMERA JAPAN 2017

Deze voorstelling is verlopen

Camera Japan is het grootste festival voor Japanse film en anime in de Benelux!

De Cinevillepas is geldig voor alle reguliere filmvoorstellingen van Camera Japan. Bijna alle films zijn Engels ondertiteld.

De twaalfde editie van Camera Japan Festival presenteert meer dan veertig recente Japanse films, variërend van komedies over katten en ninja's tot eigenzinnige sciencefiction en tranentrekkende arthousedrama's. Vrijwel alle films zijn Nederlandse premières. Het festival pakt verder uit met vijf anime-vertoningen, drie documentaires, een concert van 'het Japanse antwoord op Björk' en talloze culinaire activiteiten, van een bierproeverij tot workshops over Japanse thee en miso.

Kyushu

Het thema dit jaar is Kyushu, het op twee na grootste en meest zuidwestelijk gelegen eiland van Japan. Qua grootte en populatie is het vergelijkbaar met Nederland, maar daar houden de vergelijkingen ook wel op. Kyushu’s wonderschone natuur bevat onder andere actieve vulkanen en warmwaterbronnen, en daarnaast herbergt het eiland een rijke, unieke culturele achtergrond. Kyushu heeft banden met Nederland, dankzij een Nederlandse handelspost die over een periode van 250 jaar (als enige westerse land) in Kyushu stond, eerst in Hirado en later op Deshima (nu Nagasaki). De handelspost fungeerde als poort naar het westen, en als startpunt voor de verspreiding van Japanse cultuur over de hele wereld.

Pop-up markt

Op zoek naar verrukkelijke Japanse zoetigheden of macrobiotisch eten en thee? Wil je de sushi van onze sushichef proberen? Op zoek naar gadgets en speelgoed? De markt in de foyer heeft het allemaal. En vergeet niet naar de merchandise-kraam te komen voor je eigen Camera Japan t-shirt!

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!