LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

debat + film

Deltametropool Debate

THE ART OF RECOVERY

Peter Young
 • NZ
 • 2015
 • 85'
 • Engels gespr.
 • Deze voorstelling is verlopen

  Film

  Op 22 februari 2011 wordt Christchurch opgeschrikt door een aardbeving van 6,3 op de schaal van Richter. Het laat de stad in een puinhoop achter. Nadat het eerste puin geruimd is, wordt de veerkracht van de samenleving zichtbaar. De ruimte die de ingestorte gebouwen hebben achtergelaten, biedt ruimte voor creativiteit.
  Plotseling is er ruimte om te dansen en te tuinieren. De film laat zien hoe de publieke ruimte bottom-up opnieuw uitgevonden wordt. En stelt daar de gecentraliseerde overheidsplannen voor herstel tegenover. Hoe breng je de ziel van een stad terug na een ramp.

  O 22 February 2011, Christchurch was hit by an earthquake that registered 6.3 on the Richter Scale. It left the city in ruins. The rubble was cleared to reveal the resilience of the community. The space left behind by the collapsed buildings opens up space for creativity. Room for dancing and gardening suddenly emerges. The film shows how public space is rediscovered from the bottom up, and contrasts this with the government's centralized plans for redevelopment. How can you restore the soul of a city after a disaster?

  Debat

  Na de vertoning van The Art of Recovery organiseert Vereniging Deltametropool een debat over de vraag ‘Hoe integreer je tijdelijke initiatieven en maatschappelijke energie in institutionele planning en ontwikkeling?’. Aan de hand van een aantal geslaagde voorbeelden proberen we erachter te komen hoe het is gelukt om tijdelijke initiatieven in een permanente stedelijke ontwikkeling te integreren. Wat is de meerwaarde en hoe kan dat in de toekomst beter vorm krijgen?

  Deze voorstelling hoort bij:

  Architecture Film Festival Rotterdam 2017 Architecture Film Festival Rotterdam 2017

  Architecture Film Festival Rotterdam 2017

  Evenals:

  • AFFR Secret Preview
  • High Rise Event
  • GoGo Penguin
  Toon alle 55 voorstellingen

  Vandaag

  • Geen voorstellingen

  Nieuws

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!