LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Stef Nagel
  • Fotografie: Stef Nagel

jazz

FAY CLAASSEN BAND

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

Zangeres Fay Claassen kreeg internationale bekendheid met het dubbelalbum Two Portraits of Chet Baker, dat in de Verenigde Staten werd uitgeroepen tot Best Vocal Album of The Year. De afgelopen jaren won Fay een Edison en werd ze nog eens twee keer voor deze prestigieuze prijs genomineerd. Zij bracht eigen cd’s uit, onder meer met Toots Thielemans, Mike Stern en Kenny Werner. Haar ster steeg enkele jaren geleden tot internationale hoogte door op te treden (onder meer op North Sea Jazz) en een album te maken met de WDR-Big Band en met Bob Brookmeyers New Art Orchestra.

Na een gouden plaat en succesvolle tournees in Nederland en Duitsland bracht Claassen begin vorig jaar het album Luck Child uit. Het is haar meest persoonlijke en emotionele muziek tot dusver, opgedragen aan haar dochtertje. Met dit achtste album, onder eigen regie, interpreteert de zangeres met haar warme, hese stem haar absolute lievelingsliedjes, zoals Paul McCartney’s Blackbird, Paul Simons One Trick Pony, maar ook Cinema Paradiso van Ennio Morricone en Billie Holiday’s God Bless the Child. Ook het prachtige nummer Song of Life van Fred Hersch, met een tekst van Norma Winstone, is opgenomen.

Het programma met de muziek van Luck Child gaat deze winter in reprise. Het is een enerverend concert met originele popstukken en jazzy ballads. Fay laat horen hoe ingrijpende levensfases haar muziekkeuze hebben beïnvloed. Met haar bijzondere stemgeluid en intense voordracht weet Fay Claassen haar publiek steeds weer diep te raken. Een geweldige band vertolkt de nieuwe muziek en maken met een nieuwe sound Fay’s ‘wedergeboorte’ een spannend avontuur.

"Fay Claassen is indrukwekkend trefzeker, heeft een heldere timing, en een mooi ruisje in haar stem." (De Volkskrant)

"Fay Claassen is a great jazz singer, one of the very best around today." (Inner Circle Music, LA/USA)

"Fay is absoluut de beste onder de nieuwe generaties jazz-zangeressen… Ze legt zoveel liefde in haar stem, en geeft blijk van zo'n enorme muzikaliteit, dat het echt een genot is om naar haar te luisteren." (Rita Reys)

bezetting:
Fay Claassen - zang
Peter Tiehuis - gitaar
Karel Boehlee - toetsen
Theo de Jong - bas
Speciale gast: Toon Roos - sopraan- en tenorsax

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!