LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

world jazz

ERIC VLOEIMANS' LEVANTER

ALBUMRELEASE CONCERT
€ 22,- | excl. € 1 transactiekosten per ticket
do 18 jan | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

Eric Vloeimans, Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet komen terug naar LantarenVenster om het nieuwe album Levanter te presenteren. Dat is extra bijzonder omdat de opnamen voor dit album gemaakt zijn tijdens een vorig concert in LantarenVenster, in de lente van 2016.

Eric Vloeimans is de bekendste trompettist van Nederland. Jeroen van Vliet is componist en pianist. Beiden zijn winnaars van de begeerde Boy Edgar prijs. Eric en Jeroen, die bekend staan om hun lyrische spel, spelen al meer dan twee decennia met elkaar, onder andere in de fameuze band Gatecrash.

De gevierde Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble. De New York Times roemt zijn virtuositeit, anderen media roemen zijn unieke en rijke geluid, dat niet onder één noemer te vangen valt. Geboren in Damascus en daar opgeleid aan het High Institute of Music en aan de befaamde Juilliard School te New York, treedt hij inmiddels op over de hele wereld. Kinan studeerde westerse klassieke muziek, maar zijn nieuwsgierigheid en verkenningsdrang ontstijgen dat muzikale kader met gemak.

Eric en Kinan leerden elkaar in 2011 kennen tijdens een editie van Imagining Europe, georganiseerd door de European Cultural Foundation. Het concert wat zij daar gaven was het begin van een regelmatige samenwerking, zoals meteen in de zomer van dat jaar op North Sea Jazz.

Deze drie topmusici nemen je mee op avontuur, een reis over de grenzen van jazz en klassiek; een onderzoek naar de grenzen tussen traditionele authentieke muziek uit het Midden-Oosten en de hedendaagse muziek. 'Wereld'muziek op een vliegend tapijt van betoverende klanken.

Bezetting:
Kinan Azmeh - klarinet
Eric Vloeimans - trompet
Jeroen van Vliet - piano

Vandaag

Nieuws

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!