LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

moderne jazz

DINOSAUR

€ 15,- | excl. € 1 transactiekosten per ticket
vr 11 mei | 20:30
KOOP KAARTEN

Het Britse Dinosaur, de band rondom trompettiste Laura Jurd, scoorde in 2016 hoge ogen met hun debuutalbum Together As One. In het voorjaar van 2018 zal Edition Records een nieuw album uitbrengen van dit Engelse viertal.

Hoewel Dinosaur tot de nieuwe generatie moderne jazzformaties uit Engeland behoort, zijn de jonge honden al jaren actief in diverse projecten. Jurd maakte eerder twee albums waarop ook haar andere collega’s meespeelden. Ook trad ze met haar band, toen nog het Laura Jurd Quartet geheten, al eens op in de foyer van LantarenVenster, in juni 2014 tijdens de Jazzdag.

Laura wordt geprezen om haar prachtige trompetspel en won diverse belangrijke jazzprijzen in haar thuisland. Dat indrukwekkende spel komt meer dan ooit tot uiting op Together As One. Ook maakt Jurd indruk met uitdagende composities vol met elementen als jazz, rock, folk en elektronica. Haar bandleden swingen, sleuren, duwen en stuwen in onvoorspelbare richtingen, maar Jurd zorgt er telkens voor dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.

Dat Dinosaur het ook live waarmaakt, blijkt uit hun lovend ontvangen optreden tijdens North Sea Jazz 2017. Daar was het concert van de veelbelovende groep een enorm succes, de zaal Volga afgeladen vol, en stonden er rijen wachtenden voor de deur. Een prachtige aanleiding de band uit te nodigen voor een concert in LantarenVenster!

"Het is een meesterlijk debuut van een kwartet dat het volledig verdient de wereld bij storm te veroveren. Together, As One is een absolute must-hear." – Written in Music

Bezetting:
Laura Jurd - trompet, effecten
Elliot Galvin - keyboards
Conor Chaplin - basgitaar
Corrie Dick - drums

Vandaag

Nieuws

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!