LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

Jazz International Rotterdam presents:

JULIAN LAGE TRIO

€ 19,- | excl. € 1 transactiekosten per ticket
za 13 jan | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met zitplaatsen.

Het optreden van Julian Lage trio op het jaarlijkse Jazzahead eerder dit jaar in Bremen was zo opzienbarend, dat Jazz International direct besloot hem te boeken voor een concert in LantarenVenster.

De nu 29-jarige Lage is een gitarist met een volstrekt eigen geluid. De Amerikaan, afkomstig uit Californië, speelde in Gary Burton’s New Quartet maar was ook de begeleider van grootheden zoals Béla Fleck, Jim Hall en Charles Lloyd. Julian debuteerde in 2009 met zijn album Sounding Point waarvoor hij meteen een Grammy-nominatie kreeg.

In de jaren daarna bleef Lage zich spectaculair ontwikkelen. In 2015 bracht hij zijn derde album World’s Fair uit, dat een eerbetoon was aan de klassieke gitaargigant Andrés Segovia. Lage nam voornamelijk de akoestische gitaar ter hand. De combinatie van jazz, folk en klassiek werkte de Amerikaan verder uit op zijn album Arclight dat vorig jaar verscheen. Op deze plaat werkte de gitarist samen met Jesse Harris, de songschrijver die voor het legendarische debuut van Norah Jones een aantal nummers schreef. Op Arclight staat vooral Lages spel op een elektrische Fender Telecaster centraal.

“…one of jazz’s breezier virtuosos, possessed of an unflappable technical facility and a seemingly boundless curiosity.” - NY Times

“... a bright light shone on very specific, finely wrought musical miniatures that unfold untold pleasures.” - Jazzwise

Bezetting:
Julian Lage - gitaar
Jorge Roeder - contrabas
Eric Doob - drums

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!